avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie crestere copil?

Buna ziua. Am lucrat cu ctr de munca in perioada 2008-17.09.2012 (norma normala de 8 ore), apoi octombrie 2012 nu am fost angajata nicaieri, iar din noiembrie 2012 figurez cu fractiune de norma (2 ore). Sunt insarcinata, data nasterii fiind 15 august 2013. Puteti sa-mi spuneti va rog daca voi beneficia de indemnizatie?

Cel mai recent răspuns: sabina-elena , utilizator 18:49, 19 Decembrie 2012
1. Daca veti naste in august 2013 cele 12 luni eligibile pentru na beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt septembrie 2012 - august 2013.

2. Daca in octombrie 2012 nu aveti nici un venit profesional nu veti putea beneficia de indmnizatie pentru CCC.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Inca o intrebare va rog. Daca sotul lucreaza cu ctr de munca de 1,5 ani, dar fractiune de norma (2 ore pe zi) si cu salariu simbolic (200 lei), va rog sa-mi spuneti daca el poate primi indemnizatia minima de 600 lei.
1. Sotul poate beneficia de indemnizatie pentru CCC indiferent de cate ore pe zi lucreaza si indiferent de cuantumul venitului salarial.

2. - Dar sotul poate beneficia direct (fara a intra in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica munceste si primeste salariu si mai primeste de la stat si 500 lei lunar.

3. Actele pentru stimulentul de insertie sunt aceleasi ca si pentru CCC si se depun tot la Primarie.
Va multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului Corrry Corrry Buna ziua.Referitor la concediul pentru cresterea copilului va rog sa-mi spuneti daca eu sau sotul pot beneficia de acesta in situatiile urmatoare:Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxanagabriela12 roxanagabriela12 Buna ziua!Imi cer scuze pt deranj...am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta dvs.Eu sunt insarcinata in 5 luni aproape si nu lucrez dinainte sa aflu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil - acordare stngraluca stngraluca Buna ziua, In luna iulie 2013 ar trebui sa nasc un bebelus. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, stiu ca ar trebui sa am venituri ... (vezi toată discuția)