avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pretentie restituire imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pretentie restituire imprumut

Buna ziua
am o problema si vin la dvs. pentru o lamurire.
Am lucrat in strainatate la negru o perioada.Bineinteles ca fiind la negru,in timp au
fost uitate conditiile stabilite initial si nu eram platit in intregime.
Dupa lungi asteptari,am decis sa renunt la job,insa am cerut sa imi fie restituita suma.Am scris o foita dupa dictare si am semnat,insa nu cunosteam bine limba si acu nu imi mai aduc aminte ce am scris,era vorba ca semnez ca am primit banii desi nu primisem nimic.Dupa 2 zile,banii nu au venit,m-am enervat,si l-am amenintat cu politia,la care mi-a oferit o masina,si fara sa stau pe ganduri am luat-o si am plecat.
Colac peste pupaza,a declarat masina furata,si dupa 4 ani de procese,am scapat
de acuzatia de furt calificat si urmarirea penala,insa masina nu mi-a fost incredintata pe motiv ca nu eram proprietar in acte si nu puteam sa o folosesc.Deci,am pierdut tot.
Uitandu-ma pe portalul judecatoriei,vad ca aceeasi persoana,ajutata cred de acea foita de 15x15,imi cere o restituire de imprumut,si face un sechestru asigurator.
Poate cu acea foita sa imi faca rau?nu sunt martori,duplicate,nu exista un extras de cont care sa ateste o suma de bani,pentru ca nu a fost.
Ce pot face in acest caz?Nu trebuia sa se prescrie dupa 3 ani?(04.2008)
Sau,acu fiind presat,pot sa il dau in judecata pentru daune morale pentru ca nu am fost acuzat de furt si am suportat procese 4 ani?
va multumesc
marius
Cel mai recent răspuns: Gyodesign , utilizator 13:49, 19 Decembrie 2012
Pt furt ati fost trimis in judecata sau doar ati fost cercetat si scos de sub urmarire penala ?Din ce motiv ati fost scos de sub urmarire penala ?
Daca s-a stabilit ca fapta nu exista si pt ca v-a facut plangere pt furt din reacredinta, aveti posibilitatea sa ii faceti si dvs plangere pt denunt calomnioc, insa nu trebuie sa lasati sa treaca mai mult de 2 luni de cand ati fost scos de sub urmarire.
In privinta imprumutului, trebuie sa vedeti exact ce ati scris pe acea hartie.
Nu ati fost citat inca, cand aveti proces ? O copie a acelei hartii se afla in dosar
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
am fost trimis in judecata dar au trecut 2 luni.nu se mai poate face nimic?
pe foaie e o suma exorbitanta gen 12000 de euro...cine ar da 12000 de euro pe o foaie cu o semnatura?

procesul e pe 9 ianuarie,eu sunt tot in strainatate,am pe cineva acasa care mi-a citit o citatie,si scria ca trebuia sa restitui bani respectivului.nu stiu exact despre ce e vorba,vroiam sa stiu daca poate fi luata in considerare o foaie pentru o suma imensa.
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Tocmai de aia v-a actionat in judecata ca pe baza foii aleia si a altor probe sa obtina un titlu executoriu ( hotarare judecatoreasca pe care o va investi si pune in executare).
in afara de foaia aia,nu are nici o proba,voi apela la un avocat sa ma ajute.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă serioasă leasing auto: am fost executat silit din cauza unui prieten. ce pot face în această situație? Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, am avut o masina in lieseng operational care la un momentdat cat am fost plecat din tara am imprumutato cuiva pt ca statea degeaba iar el mi a dat o ... (vezi toată discuția)
Drept la licitatie! marianbrunetel marianbrunetel Am imprumutat pe cineva cu 7700 lei si am facut contract de bunuri mobile fara deposedare, omul girand cu masina nu mi-a platit si i-am scos masina la ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu banca yaro yaro am scos bani din banca cu acte false acu 2 ani si nu am platit nimic am fost naiv am crezut ca persoanele alea ce mi-au facut actele false or sa ... (vezi toată discuția)