avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata penalitatilor de 3 ori mai mare decat a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata penalitatilor de 3 ori mai mare decat a serviciului in sine

Buna ziua, Am un contract incheiat in 2011 cu o firma de cablu tv. Le-am platit prima factura care a venit acasa pentru 3 luni, apoi urmatoarele facturi au venit numai facturi proforme, ultima venind in 30.04.2012. De atunci si pana in ziua de ieri nu a mai sosit nimic, iar pe acea ultima factura era suma doar pentru servicul pe care ei il ofera, fara nici o penalitate. Ieri m-a contactat o doamna de la o firma de consultanta sa-mi spuna ca facturile mele in valoare de 233 de lei (3 facturi) au adunat o penalitate de vre-o 600 de lei. Cum poate fi posibil asa ceva? Fiecare factura in parte merge in paralel cu penalitatea ei (1%/zi). Eu nu trebuia sa fiu instiintat in vre`un fel ca am de achitat "x" ? sau sa ma prezit la ei la sediu ? M-au contactat dupa un an de zile printr`o firma de consultanta (asa s-a prezentat doamna la telefon), iar Facturi emise de ei catre mine, nu am nimic. Decat acele 3 Proforme. Ce pot face in cazul de fata? Nu mai am nici servici si firma asta taxeaza pana cand le platesc integral ce am de plata. Dar inca nu am primit Facturi concrete sa stiu ce am de plata.
Daca aveti vre-un sfat va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:38, 26 Decembrie 2012
Penalittaile nu pot depasi cuantumul debitului insa in cazul dvs. diferenta consta in comisionul firmei de recuperare .Nu puteti scapa de aceasta plata .Incercati sa mergeti la negociere poate va scade din penalitati poate accepta plata in rate .
Nu cred ca ar fi comisionul celor cu recuperarea asa de mare, sau ca acestia vor pune vre-un comision peste suma pe care o am de plata. La caserie imi spune de aceleasi penalitati in valoare de 660 de lei, iar "fata" de la recuperari mi-a trimis prin posta si un plic cum ca in 5 zile de la data primirii (dar nu exista nici o stampila de posta cu vre-o data) daca nu achit toata suma vor incepe dosar la tribunal pentru ca nu mi-am indeplinit partea mea de contract.
Multumesc pentru raspuns
Penalitati platiti cf contractului pt fiecare factura in parte.

inca nu am primit Facturi concrete sa stiu ce am de plata.

Cand ati semnat contractul, nu stiati cat datorati pe luna si care e data scadenta pt fiecare luna in parte, nu v-ati ingrijorat ca beneficiati de un serviciu si nu va vin facturi de plata ?

Asteptati sa va actioneze in judecata si va puteti apara la proces pt motivele expuse aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata sau.....? iacobcristian iacobcristian Buna ziua am platit suma de 25.000 E+TVA unei firme pe baza unei facturi proforme emisa de alta firma.Este vorba de plata unui avans ptr. un apt.pe care ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru pfa dessyre dessyre Detin un PFA, iar anul trecut am lucrat cu o societate comerciala in baza unui contract de comision, ce avea ca obiect prestari servicii. Intrebarea mea daca ... (vezi toată discuția)
Penalitati nejustificate leasing persoana juridica maria_mu maria_mu Buna ziua, cum sunt mare fan al sitului si al utilizatorilor de aici, doresc sa ma consult cu dvs inainte de a face miscarea urmatoare. Situatia noastra ... (vezi toată discuția)