avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere copil...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere copil...

Pe 6.12.2010 am nascut primul copil.Am stat in CCC1 2 ani.Am nascut cel de al doilea copil pe 3.12.2012.Am intrat in concediu pt cresterea celui de al doilea copil pe data de 7.12.2012.De la firma unde am lucrat ma tot suna si ma preseaza sa imi dau demisia pe motiv ca a angajat in locul meu din 2010 o persoana cu contract pe 5 ani si eu nu as avea unde sa ma intorc.Eu nu vreau sa imi dau demisia, ma gandesc ca asta imi afecteaza indemnizatia de crestere a copilului.Stiam ca nu poate sa ma concedieze in aceasta perioada.Poate sa faca ceva sa ma afecteze, sa nu pot lua indemnizatie pentru cel de al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: mocanuaurelia , utilizator 19:32, 19 Decembrie 2012
1. Chiar daca demisionati veti beneficia in continuare de indemnizatia pentru CCC2.

2. Pe perioada cat sunteti in CCC nu va poate concedia legall.

3. Pe perioada cat sunteti in CCC poate angaja in locul dvs. o persoana dar numai pe perioada determinata, pana expira CCC2, apoi dvs. reluati activitatea la aceeasi firma in baza aceluiasi contract individual de munca (CIM).

4. - Recomandarea mea este sa nu demisionati si sa nu faceti dvs. cerere de incetare a CIM.
- Lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM pentru ca nu prea are posibilitatea legala sa faca asa ceva.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie al doilea copil july_pink2003 july_pink2003 Buna ziua, Am un copil de un an, beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 75% din salariu. Daca o sa nasc un al doilea copil pana cand primul va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru al doilea copil??? Corina271 Corina271 Am nascut acum 3 luni si iar sunt insarcinata... Asta nu e o problema DAR cum va fi cu indemnizatia? O sa cresc 2 copii cu 800 de lei pe luna? se mai da ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, restructurare, indemnizatie bebe2 bebe2 Buna ziua, Vin cu cateva intrebari: Ma aflu in concediu pt crestere copil de pana la 2 ani si primesc o indemnizatie de 1200 ron. Daca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)