avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie functionare pentru spatii comerciale ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie functionare pentru spatii comerciale inchiriate altor societati

Azi am avut o inspectie in vederea prelungirii autorizatiei de functionare pentru un spatiu pe care il detinem in propritate. Mentionam ca am inceput demersurile in vederea reinnoirii avizului inainte de expirare, dar cei de la mediu au intarziat foarte mult cu avizul. Inspectorii au cerut sa vada ca nu s-a desfasurat activitate in perioada de cand a expirat vechiul aviz si au cerut facturile emise. Societatea are in proprietate inca un alt spatiu pe ca l-a inchiriat si pentru care se emit lunar facturi de chirie. Vazand aceste facturi au considerat ca este necesar sa avem autorizatie de functionare pentru activitatea de inchiriere. In obiectul de activitate este mentionata activitatea de inchiriere.
Nu intelegem de ce ar trebui sa avem autorizatie de functionare pentru inchirierea spatiilor , activitatea desfasurata in spatiul inchiriat trebuie autorizata de catre chirias.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 06:24, 20 Decembrie 2012
Nu este suficient ca activitatile sa existe doar in Actul constitutiv. Ca sa puteti desfasura una din activitatile cuprinse in obiectul de activitate trebuie sa aveti si autorizatie de functionare, adica un certificat constatator pentru aceasta activitate de inchiriere. Ceea ce se face in spatiul inchiriat, sa zicem o fabrica de bere, revine in sarcina chiriasului sa-si ia autorizatia pentru acest lucru.
Cum s-ar putea obtine un certificat constatator, mai bine zis ce autoritate ar trebui sa-l acorde
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
ecologing, utilizator
De la registrul comertului
Multumim foarte mult. Avem un certificat constatator de la Registrul Cometului in care este specificat si codul caen 6820 - inchiriere. Speram sa fie suficient pentru primarie
Inseamna ca primaria doreste si autorizatie de la "primarie", adica de la ea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de la primarie sau acordul primarului cucu andreea cucu andreea buna ziua,am si eu o nelamurire. am o firma si spatiu de lucru inchiriat pentru un magazin la parterul unui bloc,spatiu care e modificat in asa fel incat sa nu ... (vezi toată discuția)
Trebuie autorizatie? liviu f liviu f O societate comerciala, proprietara a unui spatiu comercial, are nevoie de autorizatie de functionare de la primarie pentru a putea da in chirie,unei alte ... (vezi toată discuția)
Srl Adrian1978 Adrian1978 daca infintez un srl am nevie de vreo autorizatie de la primarie???? (vezi toată discuția)