Buna seara !
Voi incerca sa detaliez cat mai scurt si concis cazul meu, si sper ca voi obtine raspunsuri care de f multe ori ne sunt de mare ajutor in planificarea pasilor de urmat !
In luna decemrie 2011 m-am reintalnit dupa cca 20 ani cu o doamna pe care o stiam de incredere.Aceasta m-a invitat sa bem o cafea la magazinul ce-l avea inchiriat ,cu vanzare haine vechi .Dupa inca 2-3 vizite si discutii in care era ff amabila ( ma servea cu tigari , cafea , si catevaarticole de imbracaminte second hand ce le avea) mi-a propus sa o ajut in ideea ca eu sa contractez un credit la o banca , ea avand deja unul si nu mai putea .. din care sa-i dau 10.000 lei ( 100 milioane vechi ) , ea va gira cu casa ei , va plati ratele lunar , si oricum cand termina imprumutul ei , dupa 5-6 luni .. va achita integral .
Eu nu am vrut sa aud de asa ceva , respectiv sa fac un credit intr-o perioada fff grea .. cand veniturile mele erau ffff mici . Dupa cateva zile in care ma suna repetat .. am acceptat , mizand ca ea va plati .. ea era girant .. eu nu am garantat cu nimica.De toate formalitatile s-a ocupat ea ... iar cand am primit banii i-am dat doar 5.000 lei deoarece intre timp intrasem si eu in niste datorii si pb financiare
Individa a platit rate lunar timp de 5 luni .. pana in luna mai 2012.. apoi nu a mai vrut sa achite.Desi am avut discutii multiple cu ea pt a plati suma de care a beneficiat din credit .. aceasta a refuzat categoric. In luna august mi-a venit notificarea de la banca , pt plata sumelor restante ratele nemaifiind platite din luna mai in caz contrar se va proceda la executare silita
Deoarece eu nu am dorit niciodata sa intruu in astfel de pb cu banca .. pt ca am gresit accesand creditul... am achitat total , creditul integral .. in ideea ca voi recupera de la acea nemernica suma ce o primise( din 5000 lei achitase 550 lei )- insa am constatat ca pot sa-mi iau gandul de la acei bani .. ea afirmand ca nu-mi da nimica deoarece m-a servit cu cafea si tigari .. !!! Momentan nu mai raspunde sub nici o forma la telefon
Precizez ca prin luna aprilie sau mai 2012 exact identic a procedat cu o alta persoana .. a pus-o sa contracteze credit la ata banca .. ea hoata a girat .. a primit 7000 lei .. a platit 3 rate .. apoi pa
Recunosc ca am gresit - sper intr-un sfat de la dvs ... sa promovam impreuna plangere penala impotriva excroacei ? sau eu ar fi mai indicat sa promovez o actiune in civil ( pretentii ) .. poate ar dura mai putin
Ce art de lege ar tb invocat in penal .. dar si in civil ?
Va multumesc fff mult !
Nu cred ca veti reusi nimic concludent.
Nu vor exista dovezi certe.
Insa puteti incerca o plangere penala daca vreti sa incercati si sperati sa rezolvati ceva.
In civil nu va recomand deloc sa incercati pentru ca veti achita si taxa de timbru...
Puteti incerca o plangere penala daca aveti doi martori care au vazut suma de bani care s-a inmanat persoanei si au auzit si retinut exact ceea ce s-a discutat.
Veti putea incerca ulterior sa va judecati in civil daca veti avea noroc si daca veti obtine o recunoastere a persoanei respective.
Sunt sanse mici dar puteti incerca pentru ca nu este imposibil.
Voi incerca cu o plangere penala asa cum recomanda Dl avocat
Aceasta excroaca am descoperit acuma ca are destule fapte de acest gen
- a plecat de la asociatia de proprietari unde era administrator cu o lipsa frumusica in gestiune
-exact cum a procedat cu mine , a mai procedat si cu alta persoana .. capatarea increderii persoanei .. credit in care ea este girant / garant .. primeste 7000 lei , achita cateva rate .. apoi dispare, acea persoana este handicapata
-se prevala ca are o asociatie nationala si internationala pt apararea drepturilor omului ( care de fapt a fost inchisa ) .. pretindea sume de bani de la diverse persoane in ideea de a fi aparate la cedo . persoanele fiind de fapt pacalite