avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Înșelat la banca Santander (Austria)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Înșelat la banca Santander (Austria)

Buna ziua ...locuiesc in austria de 5 luni si muncesc ! Am cerut un credit la banca si sa aprobat 9000 cu dobanda de 13.99 ( iar 2000 euro opriti pt o asigurare) din care am primit 7000 ! Din care angajatul bancii ( este filiala si nu se lucreaza cu bani ) a apus sa duc 2000 pt asigurare si am ramas cu 5000. Ma duc sa cer explicatii imi da inapoi 2000 ca a fost o gresala ))) ! Girantul meu este girant in alt credit....ma duc la un avocat sa vad care este situatia si scoate la iveala ca creditul meu este facut ilegal ...iar angajatul bancii a facut inselatorie mare ! Eu am ramas cu 7000 in cont ! Creditul este facut pe 10 ani fara voia mea ! Toate actele au fost facute fals si este inselatorie . Avocatul mi-a garantat ca banca a facut inselatorie mare cu mine prin angajatul bancii si mia spus ca e decizia mea ce vreau sa fac .....ca sa continui discutiile cu avocatul acesta mia cerut inca 500 euro ....ce sa fac ? ( avocatul a citit si vazut cazul si a facut reclamatie si la politie pentru inselatorie ),,,,, 1) Banca mi-a trimis scrisoare ca reduce rata de la 145.00 la 117.00 ....eu sun banca spun ca nu sunt deacord sa platesc ca nu e normal si nu mai stiu ce sa platesc si ca vreau sa merg in instanta.....pasul 2 ...banca suna girantul meu si il anunta ca la scos din creditul meu pe motiv ca nu e corect sa fie girantul meu ....pasul 3 banca asteapta decizia mea ? Inca nu mau contactat pentru o intelegere....vor face acest lucru ? Intrebarea mea este ? Pot cere despagubiri ca banca mi-a facut credit pe 10 ani si totalul este de 18.000 euro care puteam sa-i platesc daca nu descopeream eu inselatoria ? Ce se intampla cu cei 7000 euro din contul meu ? Am drepul sa cer despagubiri pentru cei 18.000 de euro care puteam sai platesc in 10 ani ? si pina la ce suma cind o banca face o inselatorie si este dovedita in instanta ... Ps : Eu nu doresc sa mai colaborez cu banca . Ce ce sa fac ? Sa chem in instanta banca ? multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:54, 12 Noiembrie 2017
Daca este intr-adevar inselatorie, treceti pe la Politia din tara respectiva si faceti plangere penala. Avocatul ar fi trebuit sa va spuna asta. Insa Politia s-ar putea sa nu va accepte plangerea daca miroase a litigiu in drept civil.
tgeorgescu a sc

Daca este intr-adevar inselatorie, treceti pe la Politia din tara respectiva si faceti plangere penala. Avocatul ar fi trebuit sa va spuna asta. Insa Politia s-ar putea sa nu va accepte plangerea daca miroase a litigiu in drept civil.

A facut avocatul plingere la politie si am facut si eu personal pentru inselatorie.....este ok !( Am scris mai sus ca avocatul a facut plingere la politie) Intrebarea este : am dreptul la despagubiri ? Ce se intampla cu cei 7000 euro primiti in contul meu ? Eu as vrea sa cer despagubiri atat cu cat au vrut sa ma insele pe 10 ani....am dreptul asta ? Sa merg mai departe in instanta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Robert austria, utilizator
Intrebarea este : pot merge in instanta pentru despagubiri ca am fost inselat ??? Cum se calculeaza despagubirile in cazul unei inselatorii ???? Pina la ce sume si care sunt conditiile sa pot primi despagubiri
As vrea sa mentionez ca dupa analizarea dosarului de catre banca...banca a sunat girantul meu si la scos din credit si am ramas singur fara girant , Deoarece girantul meu mai este girant si in alt credit ! Eu oricum nu indeplineam conditiile pentru acceptarea creditului ca am doar 5 luni de munca in austria si multe ....Inselatoria este din start plauzibila pentru ca angajatul de la filiala bancii santander dupa ce a facut creditul meu a fost acceptat de catre sefii mari si acceptat....din start sefii lui vedea ilegalitatile comise ! Dar se pare ca angajatii bancii pina la director fac ilegalitati... eu doar doresc sa stiu : am dreptul la despagubiri ? Si in ce conditii si cum se calculeaza.....eu stiu ca castig oricum ar fi in instanta....altfel angajatul filialei nu era arestat....am aflat ca este la politie
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia nu este agentie de recuperat bani, iar angajatul respectiv s-ar putea sa nu fie singurul palit. Dar, da, in principiu va puteti constitui parte civila si cere daune (ramane de vazut daca ele vor putea fi platite). Altfel, cautati sa incheiati un acord amical cu banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza despagubirile pentru inselatorie ! Robert austria Robert austria Cum se calculeaza despagubirile pentru inselatorie cind este vorba de o banca , exemplu : Se dovedeste inselatoria facuta de banca prin probe ....dar banca ... (vezi toată discuția)
Credit in strainatate Andy G. Andy G. Buna ziua, Am facut un credit in Austria, avand ca girant un prieten care imi datora acea suma de bani insa nu putea face creditul pe numele lui. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Credite comerciantu comerciantu am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea ... (vezi toată discuția)