avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in calitatea de girant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in calitatea de girant

Buna ziua,

Ma aflu in mijlocul unei mari probleme si am nevoie de un sfat daca se poate. Am fost rugata in decursul anului trecut de o colega sa o girez pentru un credit la o banca si drept urmare am solicitat o adeverinta de salariu de la institutia unde lucrez. I-am dat colegei adeverinta si aceasta mi-a spus dupa 2 zile ca nu a fost aprobat creditul din diferite motive. In urma cu 2 luni am primit o instiintare acasa ca aceasta nu si-a achitat ratele si ca trebuie sa platesc eu, iar in urma cu 2 sapt am primit instiintare ca mi se va pune poprire pe salariu deoarece figurez ca girant in cadrul dosarului de credit facut de aseasta. Am solicitat de la banca copia dosarului de credit si am sesizat ca toate semnaturile in afara de cea de pe cererea de credit sunt falsificate de catre aceasta. Drept urmare intrebarile mele sunt: Ce pot face sa fiu scoasa din acel dosar de credit? Cui ma pot adresa pentru a face o expertiza grafoscopica si daca acesta imi ajuta cumva? Si ce pot face ca sa suspend poprirea pe salariu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:41, 31 Decembrie 2010
depuneti plingere penala ptr fals si uz de fals. apoi incercati sa obtineti suspendarea executarii silite insa aveti slabe sanse, va spun din experienta.

singura varianta este ca plingerea penala sa fie finalizata cu o trimitere in judecata si cu o cerere de anulare a respectivelor inscrisuri semnate in fals. pina atunci veti fi obligata la plata ratelor, in calitate de girant.

sa nu uitati sa va constituiti parte civila in procesul penal pentru ratele platite prin poprire.
Multumesc frumos pentru raspuns, as vrea sa va mai intreb, deoarece nu am trecut niciodata prin asa ceva si nici nu am cunostinte juridice, unde as putea sa depun plangerea penala si daca exista un model tip de plangere.

Multumesc!
Plangerea o depuneti la parchetul sau la politia competente teritorial sediului bancii unde s-au inmanat actele pretins falsificate.
Este bine sa sesizati acest lucru in scris si conducerii bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals,abuz alexcalarasi alexcalarasi salut,in urma cu 3 ani am facut un imprumut la o banca si am avut un girant.toate actele au fost in original numai ca singura probleme ,este ca nu a semnat ... (vezi toată discuția)
Executare silita- imprumut cu act falsificat brix brix Buna ziua: Acum 2 ani de zile, seful meu de atunci m-a pus sa semnez o adeverinta de angajament pe care il girez la un CAR, acea adeverinta am completat-o cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca+anexe semnatura falsificata de administrator mante23 mante23 Am lucrat timp de circa 1 an de zile la o firma care ulterior a decis sa renunte la serviciile mele prin desfiintarea postului meu. Dupa ce am plecat de la ... (vezi toată discuția)