avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals,abuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals,abuz

salut,in urma cu 3 ani am facut un imprumut la o banca si am avut un girant.toate actele au fost in original numai ca singura probleme ,este ca nu a semnat grantul.iar in urma crizei financiarea nu am mai reusit sa achit ratele si am fost dat in executare si eu si girantul,problema este ca girantul sa dus la politie si mi-a facut plangere penala.nu am mai avut probleme cu politia,doresc sa stiu ce probleme pot avea.mentionez ca eu deja am platit girantului suma retinuta din salariul sau.
Ati semnat dvs.sau alta persoana in locul girantului ?
depinde de foarte multe lucruri inclusiv de suma pe care ati imprumutat-o.
nu inteleg totusi cum a fost p[osibil sa semnati dvs in locul girantului.
cred ca si functionarul de la banca va avea de suferit.
daca nu a semnat girantul cine a semnat in locul dansului? dvs? asta se intelege din faptul ca v-a facut plangere penala.
Sunteti pasibil de o pedeapsa de la 6 luni la 5 ani pentru infractiunea de fals intelectual,prev.de art.289 c.pen,in situatia in care intocmirea sau semnatura de pe documentul falsificat va apartine si de inselaciune prev.de art.215 al.1 cpen,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani.
Infractiunile se afla in concurs ,prev.de art.33 lit.a c.pen.
Daca veti recunoaste fapta de la primele cercetari si in instanta ,pedeapsa dvs va fi redusa cu 1/3 din limitele prevazute de lege.
Este posibil,daca sunteti infractor primar,in functie si de circumstantele dvs personale sa vi se aplice o pedeapsa redusa cu 1/3,cu suspendarea executarii sale
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator
precizez ca adeverinta si copiia de pe buletin mia fost data de catre girant,iar in plangere sunt acuzat de fals si inselaciune.mi-sa spus ca o sa se faca o proba grafologica si nu stiu ce inseamna asta si daca e relevanta in instanta.va rog sa imi raspundeti urgent

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata& fals intelectual ContSters74561 ContSters74561 Pentru acoperirea delapidarii, gestionarul a intocmit mai multe acte justificative, pe care le-a depus in contabilitatea societatii X. Falsificarea aestor ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)