avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals,abuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals,abuz

salut,in urma cu 3 ani am facut un imprumut la o banca si am avut un girant.toate actele au fost in original numai ca singura probleme ,este ca nu a semnat grantul.iar in urma crizei financiarea nu am mai reusit sa achit ratele si am fost dat in executare si eu si girantul,problema este ca girantul sa dus la politie si mi-a facut plangere penala.nu am mai avut probleme cu politia,doresc sa stiu ce probleme pot avea.mentionez ca eu deja am platit girantului suma retinuta din salariul sau.
Expertiza grafolofica trebuie sa stabileasca cui apartine scriitura(scrisul) despre care se considera ca este falsificata,daca dvs sunteti persoana care ati comisa fapta pentru care sunteti cercetat.
Vi se vor lua mostre de scris si in functie de acestea si de cele adaugate sau falsificate in act,se va stabili daca scrisul va apartine sau nu.
Acest tip de expertiza se numeste corect expertiza grafoscopica sau grafica.
Din cate am inteles eu, nu dumneavoastra sunteti functionarul in cauza. In concluzie, nu vi se va putea retine infractiunea de fals intelectual, ci eventual cea prevazuta de art. 290 Fals sub semnatura privata prevazuta de Codul Penal.
eu am platit in fiecare luna suma retinuta girantului prin transfer bancar,si girantul a ridicat bani,am chitante care atesta lucru acesta,reprezinta ceva in instanta?sa nu mai platesc sau ce ma sfatuiti sa fac?
va rog ras urgent
sunteti cercetat si posibil sa fiti si judecat asa ca faptul ca platiti in locul girantului nu are sa va faca decat bine.
oricum va trebui sa achitati acel credit ori daca il achita girantii se vor indrepta impotriva dvs cu actiune in pretentii si tot veti achita ,ba mai mult se vor adauga si cheltuielile de judecata.
dvs hotarati.
acum o luna am vb cu girantul meu si mia dat contul sotiei lui in care sa-i virez lunar suma oprita din salariu,iar pe accea hartie cu contu sotiei girantului a scris de mana urm<subsemnatul ,,,,,,,, accept ca numitul ,,,eu,,,,sa imi vireze cotravaluoare poprii pana la rezolvarea litigiului in contul sotiei > vreau doar sa stiu daca acest lucru are vro relevanta in instanta,va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata& fals intelectual ContSters74561 ContSters74561 Pentru acoperirea delapidarii, gestionarul a intocmit mai multe acte justificative, pe care le-a depus in contabilitatea societatii X. Falsificarea aestor ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)