avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

buna ziua,

- nascuta in noiembrie 1957
- vechime in munca 26,2 ani, din care 15 ani grupa a 2 a si 4 ani grupa 1.

cand as putea sa ies la pensie anticipat sau la limita de varsta?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:40, 21 Decembrie 2012
Lunile de anticipare sunt 12 nu 60.
Un caz asemanator:

Data post: Vineri, 14 Decembrie 2012, 17:29

Am intrat in posesia deciziei de anticipare partiala ,stagiul complet 34 ani si 4 luni, procentul de diminuare 0,35%(luna de anticipare).Nr lunilor de anticipare 44, nr luni ptr care se aplica diminuarea 14, dininuarea 4,90%.
Cand sunteti disponibil , va rog raspuns.
Peroana in cauza , e nelamurita.
Cu respect.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Cazul este pe legea 19/2000,dar si dupa legea 263/2010 este la fel.
1. Legea 263/2010 spune:

Art.65
...
(4) Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
...

2. In decizia de pensionare se face aceasta distinctie pentru, cred, o evidenta mai buna a lor.

3. Persoana in cauza nu are de ce sa fie nalamurita deoarece nu o afecteaza cu nimic.
Important ramane ca penalizarea va fi de 9%.Restul,nu mai conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale krista56 krista56 Buna seara. In august anul acesta, implinesc 55 de ani si termin si perioada de 12 luni de somaj avand in totalitate 35 de ani de munca. Stiti cu cat voi fi ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fulguta fulguta unchiul meu este nascut pe 15.02.1952 are lucrati 37ani 11 luni si 20 zile din care: 17ani 8 luni si o zi in conditii normale ... (vezi toată discuția)
Calculare pensie anticipata partiala lorennna2000 lorennna2000 Buna ziua .Nascuta 04.1957 31 ani vechime in munca din care 9 ani la spital ca asistenta medicala 1982-1991, -- in invatamant din 1991 si pana in ... (vezi toată discuția)