avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdut act casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdut act casa

Buna ziua, mai bine de 7 ani am pierdut in original contractul de casa si certificatul de nastere tot original. Nu sunt proprietara apartamentului, tatal meu este, doar o sa beneficiez cand o sa se imparta cu ceilalti frati ai mei. Temerea mea este , daca cineva a gasit contractul ne poate face un rau sa il vanda sa il falsifice .
Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca tata mai are o copie a contractului in original al casei.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 18:48, 22 Decembrie 2012
Mergeti la cadastru si la impozite si taxe, faceti cerere in care anuntati pierderea actului in original, se poate pune interdictie pt vanzare, daca nu rezolvati cu functionarul de la ghiseu mergeti la seful acestuia.

Pt duplicat mergeti la notarul unde ati incheiat actul prima data pt a cere copie legalizata. Pt certificatul de nastere mergti la Starea Civila unde puteti solicita altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut actul de proprietate al apartamentului kocs kocs Am pierdut actul de proprietate al apartamentului si totusi as vrea sa-l vand. Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca am cartea funciara a acestuia. (vezi toată discuția)
Certificat de nastere legalizat primavera1234 primavera1234 Se poate obtine o copie legalizata a certificatului de nastere al minorului dupa copia acestuia aflata la dosarul pentru incredintare? (vezi toată discuția)
Duplicat certificat casatorie pentru inregistrare in bulgaria Stema28 Stema28 Cetatean bulgar casatorit in Romania cu cetatean roman si tata a unui copil nascut in Romania incearca sa inregistreze certificatele casatorie/ nastere in ... (vezi toată discuția)