avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren cu padure
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren cu padure

Buna ziua,
Am primit prin restituire un teren pe care, la o margine, a avansat padurea. Practic, cateva zeci de copaci din padure stau pe proprietatea mea. Intrebarea mea este: care este regimul acestor copaci?
Ma pot folosi de ei, am nevoie de aprobare ca sa ii tai, de cine apartin (fondul silvicol sau primarie?)
multumesc.
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 18:53, 1 Februarie 2013
Consultati actele de proprietate si vedeti care va sunt vecinii. Asa aflati a cui este terenul pe care este padurea. Delimitati-va terenul, apeland la specialistii in cadastru si faceti gard ca sa stiti ca ceea ce este ingradit de gard este proprietatea dumneavoastra.
Dar daca pe deasupra gradinii mele trec ciorile care scapa nucile din cioc, in cativa ani ma trezesc cu livada de nuci in proprietate. Faptul ca nucile au fost luate de ciori de la vecin, nu cred ca acest vecin ar avea pretentia de proprietar al livezii mele.
Terenul e delimitat prin cadastru, acea margine de padure intra pe terenul meu. Copacii sunt ai mei?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
marfan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sã opresc abuzurile vecinilor? Îmi taie copacii! mihai78 mihai78 Am o suprafaţă de circa 3,900 mp teren extravilan undeva în oraş, spre periferie. Toamna trecută vecinii sau/şi copiii lor au devastat câţiva nuci ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu ... (vezi toată discuția)
Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele Delia.m Delia.m Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)