avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

case nationalizate

ce se intampla cu chiriasii care nu au cumparat si locuiesc de mai bine de 40 ani in imobil?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 17:37, 6 Februarie 2009
dupa noua lege, chiriasii au drept de cumparare a imobilului in care au locuit.
Chiriasi pot sa opteze fie pentru cumpararea locuintei, fie sa locuiasca in continuare cu chirie.
cineva revendica imobilul in care locuiesc iar eu nu am cumparat acest imobil.ce e de facut?ma ajuta noua lege?nu se refera doar la cei care au cumparat?multumesc1
multumesc mult!
În cazul în care celui care revendică imobilul i se restitue acesta în natură, va trebui să vă ințelegeti cu acesta. Dacă hotaraste sa pastreze apart. inchiriat veți putea stabili o chirie de comun acord. În nici un caz nu vă poate da afară din imobil pur si simplu. Dacă se restitue contravaloarea, iar imobilul ramâne la stat, puteți să platiți in continuare chirie, dacă nu se schimba destinația imobilului. În orice caz, la momentul actual chiriașul este destul de protejat, dpdv legal. Multă baftă.

Alte discuții în legătură

Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)
Case nationalizate - cumpararea lor daca proprietarul a decedat eugentudosie eugentudosie buna ziua..am si eu o intrebare legata de legea retrocedarii caselor nationalizate.ex:parintii mei locuiesc intr o casa nationalizata pe legea 112/1995..doar ... (vezi toată discuția)
Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)