avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi apartament

Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul si contractul de VC facute doar pe numele lui). Peste putin timp urmeaza sa ne casatorim. Din ce am citit am vazut ca bunurile dobandite inainte de casatorie sunt strict ale celui care le-a cumparat si in cazul unui partaj nu se impart. Ideea este ca si eu particip la cheltuielile legate de credit , numai ca nu apar pe contractul de vanzare cumparare. Ce act putem face ca sa beneficiez si eu de aceleasi drepturi ca si el si eventual sa nu poata vinde fara acordul meu.

Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:45, 20 Decembrie 2012
Buna ziua!

Conform codului civil, aveti posibilitatea de a va alege regimul comunitatii de bunuri, ca atare este de preferat sa semnati o conventie matrimoniala prin care sa decideţi ce drepturi veţi avea in cazul unui divorţ.

Aceasta conventie este echivalentul contractului prenuptial din alte sisteme de drept in sistemul de drept roman.

Numai bine!
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Ana-Maria Dinescu, Avocat
Apartamentul va fi al sotului dar dvs vi se va putea acorda un drept de creanta, în limita sumelor de bani cu care veti contribui la achitarea apartamentului. Creditul este pe numele sotului si trebuie sa dovediti ca dv il platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! Vin si eu cu o problema si astept raspuns cat mai repede. Situatia este urmatoarea : eu si iubitul meu ne vom lua un apartament, ... (vezi toată discuția)
Apartament dobandit inainte de casatorie...ce drepturi am? scorpiutza scorpiutza Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa. Peste putin timp urmeaza sa ne casatorim. Din ce am citit am vazut ca bunurile ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial? stoianflorian stoianflorian Buna ziua. In vara aceasta urmeaza sa ma casatoresc. Dupa cum evloueaza societatea in ziua de azi as vrea sa mi iau cateva masuri de precautie in ceea ce ... (vezi toată discuția)