avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare bonuri cadou salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare bonuri cadou salariat

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu raspunsuri legislative in urmatoarea situatie:

Firma angajatoare ofera angajatiilor bonuri cadou o data la 6 luni, in valoare de 700 ron. Aceste bonuri sunt in valoare de 50 RON fiecare si sunt nominale. Incepand cu sfarsitul anului trecut aceste bonuri au fost impozitate din salariul lunii primirii acestor bonuri cu 33%.

Anul acesta, angajatii au primit aceeasi suma, numai ca o parte dintre bonuri erau nominale, altele erau pe numele firmei angajatoare. Cu toate acestea, suma impozitata cu 33% din salariu a fost suma totala a bonurilor, respectiv 700 ron.

Un alt aspect pe care as vrea sa ma ajutati sa-l elucidez, este ca anumiti angajati cu contract extern, primesc astfel de bonuri cadou, in acelasi regim cu cei interni, insa nu sunt impozitati.

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri, care ma pot lamuri in legatura cu aceste situatii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:23, 21 Decembrie 2012
Aveti aici un material foarte bun cu privire la tratamentul fiscal al tichetelor cadou www.avocatnet.ro/content/art...

Interventie moderator: Va rog sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi intrebare. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca am deschis acest topic si in alt thread, insa nu stiam exact unde se aplica aceasta solicitare.

Articolul postat de dvs este foarte util, insa tot nu inteleg din cele relatate in acel articol, de ce angajatorul aplica salariatului impozitul de 33% pe acele bonuri cadou si de asemnea, de ce bonurile cadou primite de catre un angajat extern nu sunt impozabile.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Milady09, utilizator
Nu inteleg de unde ati scos acest impozit de 33% ....
Prevederile legale sunt foarte clare, se impoziteaza cu cota de 16%. Mai mult nu am intalnit nici un fel de reglementare care sa distinga intre cele doua categorii de salariati mentionati de dumneavoastra "interni" si "externi" ...
Din fluturasul de salariu, am scos cel 33%. Salariul meu din luna decembrie este mai mic cu aproximativ 250 de ron, iar cei 700 sunt trecuti la capitolul ''avantaje in natura''. Aceeasi diferenta de salariu este in lunile in care se primesc aceste bonuri cadou.

Deci?
Solicitati explicatii serviciului contabilitate, impozitul este 16% nu mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)
Bonuri cadou ioana2525 ioana2525 Am o prietena care lucreaza in cadrul unei firme de vanzari. Pana acum lua procentul din vanzari in bonuri cadou (ceea ce era f. avantajos pt ea...). I s a ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa bonaparte bonaparte de ce bonurile de masa se retin din salariu angajatului ? eu stiu ca angajatul plateste doar impozitul pe bonuri , nu ca le plateste integral salariatul . e ... (vezi toată discuția)