Am achizitionat prin licitatie publica un imobil. Toate bune si frumoase pana am ajuns la intabularea acestuia. Mi s-a cerut un document justificativ care sa ateste ca sotia debitorului a renuntat la proprietate, imobilul aparand in CF ca proprietatea amandurora.
Mai exact, imobilul a fost licitat ca urmare a faptului ca debitorul pe numele caruia s-a facut ipoteca nu a reusit sa plateasca. Bineinteles ca a existat un codebitor (sotia acestuia) care a fost deacord cu ipotecarea.
Am cerut o adresa de la organul care a organizat licitatia (finantele publice) in care se explica faptul ca la contractul de credit pe baza caruia s-a facut ipoteca figureaza atat debitorul cat si sotia acestuia ca si codebitor. Deasemenea s-a atasat si o copie dupa o declaratie data in fata executorului fiscal in care codebitorul este deacord cu vanzarea prin licitatie. Nu inteleg de ce ar fi nevoie de acordul acestuia odata ce acesta si l-a dat in momentul ipotecarii, dar fie...
Exista posibilitatea ca din nou sa mi se refuze intabularea?
Ar fi vreo explicatie logica sau legala ... si vreo solutie pt rezolvarea porblemei in cazul in care lucrurile nu merg cum ar trebui?
Se poate muta ipoteca?
tumi
buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)