avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare imobil adjudecat la licitatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare imobil adjudecat la licitatie

Buna

Am achizitionat prin licitatie publica un imobil. Toate bune si frumoase pana am ajuns la intabularea acestuia. Mi s-a cerut un document justificativ care sa ateste ca sotia debitorului a renuntat la proprietate, imobilul aparand in CF ca proprietatea amandurora.
Mai exact, imobilul a fost licitat ca urmare a faptului ca debitorul pe numele caruia s-a facut ipoteca nu a reusit sa plateasca. Bineinteles ca a existat un codebitor (sotia acestuia) care a fost deacord cu ipotecarea.
Am cerut o adresa de la organul care a organizat licitatia (finantele publice) in care se explica faptul ca la contractul de credit pe baza caruia s-a facut ipoteca figureaza atat debitorul cat si sotia acestuia ca si codebitor. Deasemenea s-a atasat si o copie dupa o declaratie data in fata executorului fiscal in care codebitorul este deacord cu vanzarea prin licitatie. Nu inteleg de ce ar fi nevoie de acordul acestuia odata ce acesta si l-a dat in momentul ipotecarii, dar fie...

Exista posibilitatea ca din nou sa mi se refuze intabularea?
Ar fi vreo explicatie logica sau legala ... si vreo solutie pt rezolvarea porblemei in cazul in care lucrurile nu merg cum ar trebui?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ScarfaceX , utilizator 21:45, 20 Decembrie 2012
O conditie pentru notarea dreptului dvs de proprietate la OCPI este si impozitul aferent transfer drept de proprietate
S-a platit separat (2 chitante cu 2 sume egale) ... 50% pe debitor si 50% pe codebitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare imobil adjudecat la licitatie ScarfaceX ScarfaceX Buna Am achizitionat prin licitatie publica un imobil. Toate bune si frumoase pana am ajuns la intabularea acestuia. Mi s-a cerut un document justificativ ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu litigiu inscris in cf popescu_ion_2014 popescu_ion_2014 Buna seara! Am cumparat un imobil la o licitatie publica. Creditorul ipotecar nemultumit de pretu de vanzare, desi nu s-a prezentat la niciunul din ... (vezi toată discuția)