Am cumparat un ap. la casa comuna cu 2 ap. Am drept de servitute pe terenul vecinului si intru in curte pe o carare de 2,5 m. Partea lui de casa e in stare avansata de degradare si imi pune in pericol viata si integritatea corporala pt. ca sunt nevoita sa trec exact pe langa ea. Unul dintre ziduri e crapat (din pod poti sa vezi casa celuilalt vecin) si inclinat iar cele 2 hornuri dau sa cada. Unul dintre ele s-a daramat partial cazand caramizi in curte care au spart si terasa din sticla a vecinului...daca in momentul respectiv ar fi trecut cineva pe acolo, sigur ar fi ajuns la urgente. Ce pot sa fac pt. a-l forta pe vecin sa consolideze locuinta ori in caz ca acesta refuza, sa intru in proprietatea imobilului ori sa-l repar legal pe banii mei urmand sa-l actionez in instanta pe vecin pt. recuperarea banilor? De asemenea acesta nu a mai platit impozitul de 7 ani....4000 lei restante la impozit. E plecat din tara de 12 ani.
Proprietarul este plecat de secole si are un nivel de cultura apropiat de zero. Rudele vor sa vanda la un pret visat de ei si nu au luat nici o masura reparatorie in privinta imobilului. Eu nu le pot oferi atatia bani pe proprietate. Si sunt in relatii proaste cu ei pt. ca sunt niste oameni cu care nu ai nici o sansa sa te intelegi. Ca solutie ramane doar instanta de judecata in care vreau sa ma bag doar daca sunt sigura ca am castig de cauza.
Nu stiu exact cum functioneaza un proces pt. obligatia de a face.
Daca ma poate ajuta cineva, eventual cineva care a avut de-a face cu un proces similar.