avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

Buna seara!
Am si eu o intrebare legat de zilele libere: daca zilele de 25 si 26 decembrei sunt zile libere conform legii si in acele zile eu am liber de la munca, mai pot beneficia si ce cele 2 zile libere care mi se cuvin in fiecare saptamana. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: NanaAna , utilizator 10:41, 22 Decembrie 2012
Care zile libere? Sambata si duminica?
Prima şi a doua zi de Crăciun sunt zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează, cu exceptia angajatilor din sectorul alimentar, sanitar si celor care au locurile de muncă în sectoare in care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Aceasta prevedere legala nu scuteste angajatorul de obligatia de a acorda cele doua zile de repaus saptamanal.
NanaAna

Cele doua zile libere de Craciun nu au nicio legatura cu repausul saptamanal ...

multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale de craciun Coolflo Coolflo Buna seara, In primul rand va multumesc ca existati. In al doilea am o problema pe care nu am putut-o rezolva cautand informatii cu ajutorul motoarelor ... (vezi toată discuția)
Cim adinozaur1 adinozaur1 Buna seara, Acum 3 luni m-am angajat la o firma, semnand astfel contractul individual de munca. La articolul \\"Durata muncii\\" scrie astfel: Programul de ... (vezi toată discuția)