avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asistenta reziliere contract lesing auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asistenta reziliere contract lesing auto

Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de felul cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare:
In 2010 am achizitionat un auto vw golf6 in leasing pe o perioada de 7ani. Acum dupa cca 2 ani si jumatate dupa ce a trecut perioada de garantie a masinii au inceput sa se defecteze diferite componente de la motor. Mentionez ca am facut toate reviziile la timp in serviceu-rile autorizate, nu am umblat in niciun fel la componentele originale ale motorului si mi-am platit tot timpul ratele fara a avea intarzieri. Acum as vrea sa dau dealerul si firma de lesing in judecata pentru a obtine rezilierea contractului de lesing, deoarecece, am reale probleme vis-a-vis de reparatiile pe care trebuie sa le suport in paralel cu plata ratelor.
Cel mai recent răspuns: picasso2679 , utilizator 00:01, 21 Decembrie 2012
nu veti avea sanse sa reziliati contractul de leasing invocand reparatiile pe care trebuie sa le faceti dupa iesirea din garantie.
dealerul si firma de leasing nu mai sunt responsabile de defectele produsului dupa iesirea din garantie.
Multumesc pentru parere.
Aveti cumva idee in cazul in care as rebunta sa mai platesc ratele, la ce consecinte as putea sa ma astept in afara cazului ca pierd tot ce am platit pana acum si predau masina?
Ceva-mi scapa. Este asa corect d.p.d.v. legal ca sa platesc 7 ani de leasing pentru un auto furnizat de dealer care functioneaza 2ani si jumatate, fara ca dealerul sau producatorul sa suporte macar o parte din cheltuielile de reparatie? Masina mea are decat 60000km si deja incepe sa pice motorul. Chiar nu exista nici o lege sau articol de lege care sa reglementeze aceste cazuri in care se face rabat de la calitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat comercial / garantii / multinationale. va prezint urmatoarea ... mail4me mail4me Avocat Comercial / Garantii / Multinationale. Va prezint urmatoarea speta: Am achizitionat ca persoana fizica o masina in leasing in 2021. la predarea ... (vezi toată discuția)
Garantie autovehicul second hand leasing mrl80 mrl80 am achizitionat un camion second hand printr-o firma de leasing. in termen de 5 luni s-a defectat motorul. in calitate de cumparator nu am dreptul la garantie ... (vezi toată discuția)
Land rover discovery - problema motor schimbat sebi80 sebi80 Buna ziua, Adresez aici o situatie cu care ma confrunt in ultimii doi ani vizavi de o masina si anume: In anul 2019 am achizitionat in sistem leasing ... (vezi toată discuția)