avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita

Buna seara! Va rog ajutatima sa elucidez urmatoarea problema. Ma judec cu fosta concubina de 1 an de zile pt stabilirea domiciliului fetitzei noastre minore. In paralel am intentat un alt proces pe cale de ordonanta presedintiala pe care am castigato. Am cerut ca pana la definitivarea procesului de fond sa pot vedea fetitza si sa o pot lua in vacante la domiciliul meu,instanta a acceptat cererea,problema este insa ca fosta concubina se opune si zice ca nu imi va da fetitza. Ce pot face inacest sens? Precizez faptul ca nu am fost lasat sa-mi vad fetitza timp de 4 luni si nici la telefon sa o aud! Va multumesc anticipat pt raspunsurile dv-stra!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:42, 21 Decembrie 2012
Exista mai multi executori judecatoresti.
Doar cu executarea silita puteti face ceva insa va fi complicat.
nu va laƒsati intimidat de raƒutatea unui om : mama fetit›ei! Avet›i de partea dvs. Ordonanta Presedintiala, folositi-o ! Pastrati într-un DOSAR toate probele, mai târziu, veti avea nevoie de ele si vet›i învinge opozit›ia raƒutaƒcioasaƒ a respectivei persoane.Vă doresc Un Crăciun fericit și un An Nou mai bun !
Are hotarare judecatoreasca dar trebuie sa o puna in executare.
Exista astfel de probleme si dupa ce exista o hotarare judecatoreasca.

Conteaza foarte mult atitudinea copilului pentru ca daca copilul nu va dori sa respecte hotararea judecatoreasca nu va fi de vina mama minorului...
Daca nici cu executor nu veti reusi nimic ar trebui sa va cautati avocat pentru a se cauta solutii legale care sa va ajute in concret.Aveti dreptul de a merge insotit de avocat si la termenul fixat pentru executarea silita, legea recunoscandu-va acest drept.
Situatia ar deveni extrem de complicata daca veti esua la executarea silita si fara consiliere juridica concreta nu cred ca veti reusi prea curand ceva.
Va fi o zi foarte grea acea zi a executarii silite...
Exista hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie, am instiintat deja si pe cei de la protectia copilului. Si totusi domule avocat_Lascoschi de ce credeti ca nu voi reusi sa imi iau copilul in vacanta? Nu este in interesul minorului sa pastreze legaturi cu ambii parinti? Iar la procesul de fond pe cine va afecta toate aceste opuneri din partea mamei? Va multumesc!
Daca copilul nu vrea nu il veti putea lua cu forta desi aceasta este in general menirea executorului judecatoresc...

In procesul de fond mama minorului ar putea fi afectata de aceasta situatie sau nu, in functie de anumite aspecte de fapt si de drept.

Ar fi totusi greu de crezut ca instanta ar putea sa va dea copilul dvs. in sensul de a se stabili domiciliul acestuia la domiciliul dvs. daca nici macar nu vrea sa mearga o zi cu dvs...
Insa, in procesele de dreptul familiei orice este posibil...si cu siguranta ca exista cele mai incredibile hotarari judecatoresti ca si numar fata de alte procese.

Alte discuții în legătură

Este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ordonante presedintiale de incredintare a unui minor la care am facut deja recurs? ContSters117797 ContSters117797 fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari privind domiciliul copilului MIHAELA333 MIHAELA333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Am divortat la notar,apoi am introdus un ordin de protectie in instanta,printre ce am cerut eu acolo nu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna luizaluize luizaluize Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama,apoi am schimbat copiii,dar nu in mod oficial,fata anul acesta implineste 18 ... (vezi toată discuția)