Am primit o notificare de inscriere la masa credala ptr o factura pe care eu am trimis-o prin posta cu confirmare in urma cu ceva timp.
Intrebarea mea este, factura nu este semnata si stampilata, am doar confirmarea de primire, este vre-un motiv sa fie respinsa ca nu este certa, lichida si exigibila din moment ce am primit notificarea de la pract. in insolventa apare in contabilitatea lor.
Eu as zice ca din moment ce e recunoscuta de debitor prin faptul ca apare la el in contabilitate nu ar trbeui sa aveti probleme cu inscrierea la masa credala, chair daca factura nu e semnata.
Cod de procedura civila Art. 379 - (3) Creanţa certă este aceea a cărei existenţă rezultă din însuşi actul de creanţă sau şi din alte acte, chiar neautentice, emanate de la debitor sau recunoscute de dânsul.
(4) Creanţa este lichidă atunci când câtimea ei este determinată prin însuşi actul de creanţă sau când este determinabilă cu ajutorul actului de creanţă sau şi a altor acte neautentice, fie emanând de la debitor, fie recunoscute de dânsul, fie opozabile lui în baza unei dispoziţii legale sau a stipulaţiilor conţinute în actul de creanţă, chiar dacă pentru această determinare ar fi nevoie de o deosebită socoteală.
Dumneavoastra aveti dovada ca factura a fost insusita de debitor. Daca vor fi probleme cu privire la creanta fiti sigur ca administratorul judiciar desemnat sau debitorul vor formula contestatie impotriva inscrierii creantei in tabelul definitiv al creditorilor.
Creanta
peraspera
As dori sa aflu ce inseamna mai clar \"creanta certa\" (nu ma refer la limbajul comun).
Din punctul cui de vedere o creanta este certa? (vezi toată discuția)
Termen de plata
breman
Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)