avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Poate fi posibilã anularea concursului de promovare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Poate fi posibilã anularea concursului de promovare în grad profesional datoritã lipsei de bani la buget?

In luna decembrie anul curent, am participat la un concurs de promovare (de la expert principal la expert superior) am promovat examenul dar nu am primit decizia de promovare.
Institutia publica din care fac parte asteapta avizul pentru intocmirea deciziilor de promovare de la institutia superioara (minister si ANFP). Unii colegi spun ca este posibil ca guvernantii sa nu accepte promovarile noastre din lipsa de fonduri bugetare si ca atare sa anuleze concursul.
Ce pot face daca nu voi primii decizia de promovare.
Ma pot adresa instantei de Contencios Administrativ si Fiscal de pe langa Tribunalul judetean.
Cel mai recent răspuns: gordius63 , utilizator 19:25, 3 Ianuarie 2013
isflorian a scris:
Unii colegi spun ca este posibil ca guvernantii sa nu accepte promovarile noastre din lipsa de fonduri bugetare si ca atare sa anuleze concursul.

Zvonerii şi răspândacii! :)

Colegii dvs. ar trebui să ştie că un concurs de promovare în grad profesional se defăşoară în baza unor acte normative ce, chiar dacă ar fi abrogate, nu pot fi abrogate retroactiv (abrogarea retroactivă nu există, dar mă străduiesc să mă fac înţeleasă). De altfel, nu se poate pune problema în termeni de genul "Guvernul nu acceptă promovările" tocmai pentru că acestea s-au desfăşurat în baza unor prevederi din acte normative în vigoare.


isflorian a scris:
Ce pot face daca nu voi primii decizia de promovare. Ma pot adresa instantei de Contencios Administrativ si Fiscal de pe langa Tribunalul judetean.

Staţi liniştit! Nu va fi necesar să vă adresaţi instanţei întrucât veţi primi actul administrativ de promovare în grad profesional.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea 188/1999, privind Statutul functionarilor publici

ART. 65*)
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.


Daca institutia a organizat examenul de promovare , cred ca a avut in vedere si cele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in grad functionar. refuzul de a pune in practica rezultatul exemenului de promovare in gradul profesional. giv giv Sunt fuctionar public. In luna ianuarie anul curent am sustinut examen in cadrul unei directii de finante pentru avansarea in gradul profesional. Examenul a ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta functionari publici msz msz BUna, am o problema legata de promovarea in treapta a functionarilor publici. Sunt incadrat consilier juridic grad asistent treapta 3. in data de 1 August 2008 ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public ionut c ionut c Buna ziua! As dori sa stiu dupa cat timp poate promova un functionar public expert I asistent 1 la functia de expert I principal 3? Va multumesc! (vezi toată discuția)