avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Pot fi sanctionat daca am facut rovinieta 2 ore mai tarziu ? Unde m-am oprit prima oara nu functiona aparatul de facut roviniete , iar angajatul de acolo mi-a spus ca pot face si mai tarziu ca nu se intampla nimic.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 12:23, 23 Decembrie 2012
Depinde ce relevanta au cele doua ore..

Daca perioada de valabilitate a rovinietei trecuse deja inca de la prima oprire, nu prea conteaza cand ati facut rovinieta.. tot rau e..

Daca erati in termenul de valabilitate si cand ati incercat prima oara si peste doua ore, atunci e in regula.

Daca in cele doua ore ati trecut intr-o noua zi in care rovinieta nu mai era valabila (sa zicem ca era ora 23 la prima oprire si ora 1 la a doua) .. atunci da, puteti fi sanctionat pentru ca ati facut rovinieta doua ore mai tarziu...

Ce conteaza e ziua cand ati facut rovinieta, nu ora.
S-a intamplat in felul urmator : ex: ieri masina a avut rovinieta , soferul a avut problema cu masina a ramas si inzapezit si a facut mai mult timp pe drum , a trecut de ora 12 noaptea si nu am putut sa-i pun bani pe card , deoarece ( eu nu stiam acum am aflat) intre 24-08 nu pot face operatiuni bancare intre conturile proprii din contul curent pe contul de card , si am fost la ora 2:30 si am facut rovinieta.Este vorba despre astea 2 ore . Se iau in considerare ca valabilitate sau nu?
Legal vorbind a fost depasit termenul deci e posibil sa primiti amenda. Dar asta nu inseamna ca sigur primiti (poate nu a sesizat nimeni lipsa rovinietei).. In cazul in care se intampla totusi sa luati amenda, eu as zice ca puteti sa o contestati, si sa invocati ce ati scris mai sus.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda rovinieta zso1993 zso1993 Buna ziua. In data de 22.11.2017 am trecut prin fata unei camere de rovinieta amplasata la granita dintre RO-HU, unde am fost oprit de catre un agent al CNADR ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)