Înainte de căsătoria părinților mei, tatăl meu a plătit un acont de mai mult de jumătate din valoare casei în care urma să locuim. După căsătoria părinților casa avea sa fie plătită integral din banii obținuți după nunta. Toate bune și frumoase timp de 3 ani. După această perioada tatăl meu a început să bea iar mama mea a hotărât să divorțeze, mișcare care i a și ieșit. Tatăl meu, după divorț, în baza unui înscris sub semnătură privată ceda casa, unor cămătari, în schimbul unui autoturism marca ARO. Toată acțiunea s a petrecut în urmă cu 20 de ani. Am informații că tatăl meu se afla sub influența alcoolului în momentul semnării actului și că în prezent faimoșii cămătari este posibil să nu dețin titlu de proprietate pentru casă.
Întrebările mele sunt:
1. Ce poate face pe cale legală tatăl meu pentru recâștigarea casei?
2. Cămătarii în baza înscrisului sub semnătură privată puteau obține titlu de proprietate pe casă?
cereti de la carte funciara un extras de informare pt imobilul respectiv pentru a vedea cine sunt actualii proprietari ai imobilului ca sa stiti de unde sa apucati lucrurile.
Bun...asta o sa fac pentru inceput si o sa aflu actualii proprietari!in cazul in care camatarii nu au intabulat imobilul o sa recurg la o cerere de evacuare?iar dk l au intabulat pot sa intentez o cerere in instanta pentru revendikrea bunului?
Timp de 20 de ani cine a achitat impozitele la casa??
Este dificil a proba starea de fapt de acum 20 de ani cand a fost intocmit înscris sub semnătură privată ceda casa,,ar fi necesara o expertiza medicala care la asemenea interval nu se poate pronunta concret
impozitele ma gândesc ca au fost achitate de posesorii cămătari...deci cămătarii s au comportat ca niște adevărați proprietari!să înțeleg că nu mă pot lega de starea de beţie în care se afla tatăl meu în momentul semnării actului?!
În concluzie, în condițiile următoare:
1. casa nu este intabulată sau chiar notată în cartea funciară.
2.impozitele sunt plătite de o altă persoană decât adevăratul proprietar.
3.această altă persoană care folosește casa doar în baza unui înscris sub semnătură privata;
am vreo șansa să câștig un asemenea proces? şi dacă da ce pasi trebuie urmaţi....
Intabulare gradina
iiulian
Buna ziua,
Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)