avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nelamurire legata de returnarea unui produs(o pereche ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nelamurire legata de returnarea unui produs(o pereche de incaltaminte)

Buna ziua,

Am cumparat o pereche de incaltaminte (ghete de iarna). Cand le-am probat in magazin imi erau bune, dar cand am ajuns acasa si le-am incercat, mi-am dat seama ca respectivul calapod nu era bine construit pe piciorul meu. Am sunat si le-am explicat celor de la magazin ce s-a intamplat. M-am lovit, in schimb, de o atitudine ostila, in conditiile in care eu doresc sa schimb perechea cumparata cu una cu un numar mai mare, nicidecum sa le cer banii inapoi. Care este procedura legala in cazul de fata? Ce pot sa fac pentru a ii obliga sa imi schimbe produsul achizitionat?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:06, 22 Decembrie 2012
Buna seara

Din pacate nu exista precizata aceasta obligatie niciunde in legislatia protectiei consumatorilor, insa nu cred ca sunt absurzi sa nu-i schimbe daca dvs. nu i-ati purtat pe-afara. E posibil sa nu fie incantati insa eu zic ca veti primi o alta pereche.

Cu siguranta nu veti primi banii inapoi, nu exista nici aceasta obligatie pentru ca i-ati cumparat din magazin - doar la cumparaturile online va puteti razgandi in termen de 10 zile de cand ati primit produsul si puteti cere restituirea pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie opc alinbaltag alinbaltag Am si eu o rugaminte la dvs. am achizitionat o pereche de ghete dintr-un showroom al unui magazin online. In momentul in care le-am primit am probat gheata ... (vezi toată discuția)
Talpa uneia dintre ghetele cumpărate în 18.01.2016 a crăpat. ce pot face? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În 18 ianuarie 2016 am cumpărat o pereche de ghete de la un magazin de cartier. Ghetele sunt făcute de o firmă care are câteva magazine de desfacere în ... (vezi toată discuția)
Incaltaminte cu defect! pot refuza schimbarea produsului si sa imi iau banii inapoi? AlexID AlexID Buna seara! Acum doua saptamani am cumparat o pereche de ghete de la o firma cu un mare renume international si destul de scumpe. Au costat 560 RON cu ... (vezi toată discuția)