avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cec garantie/contract terminat/facturi emise dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cec garantie/contract terminat/facturi emise dupa 08.12.2008

Buna ziua,

O fila CEC garantie in alb la un contract ce s-a incheiat la 31.12.2008 poate fi decontata azi daca facturile aferente acestui contract au fost emise dupa 08.12.2008? Mai este inselaciune?

Sper sa primesc un raspuns. Cei de la banca au pareri impartite si spun ca ar fiincident minor de plata dar as vrea sa stiu cum gandeste un avocat sau un procuror.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cent , utilizator 19:20, 6 Februarie 2009
din punctul meu de vedere, intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii de inselaciune depinde de clauzele contractuale, cit si de situatia decitorului ce a generat imposibilitatea de plata. De cele mai multe ori, instanţa de judecată nu condamna pentru 215 pct. 4 daca s-a stipulat in contract ca fila cec nr... seria... a fost lăsată ca şi garanţie, fiind prioritară voinţa părţilor contractuale semnatare ale convenţiei. Dar este important şi dacă lăsarea flei cec garanţie a fost determinantă în a semna contractul de către creditor...
Lasarea filei CEC este intotdeauna determinata de creditor. :) Nimeni nu lasa o fila CEC cu placere. Dar conform noilor reguli BNR filele CEC in format vechi nu mai pot fi preluate de banci decat in anumite conditii pe care incerc sa le inteleg si eu.
Nu sunt un sfant, nu incerc sa pozez altfel decat sunt. Daca fila CEC nu mai constituie o problema penala, cu siguranta voi plati mai greu respectivul creditor.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec format vechi Nafets Nafets Mai poate fi depusa in banca si ulterior executata o fila CEC in alb (daca nu sunt bani), format vechi, lasat garantie la un contract pe anul 2008? Clientul ... (vezi toată discuția)
Cec in alb hanibal hanibal Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului. Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)