avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CEC format vechi
Discuție deschisă în Executare silită

CEC format vechi

Mai poate fi depusa in banca si ulterior executata o fila CEC in alb (daca nu sunt bani), format vechi, lasat garantie la un contract pe anul 2008? Clientul stiu ca nu are bani si a incetat sa mai faca plati ale facturilor. De asemenea singurele facturi ramase neachitate sunt dupa 8 decembrie 2008 si cred ca se bazeaza pe faptul ca banca nu imi va accepta depunerea filei CEC. Contractul a expirat la finele lui 2008 iar CEC-ul a fost garantie la acest contract.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nafets , utilizator 13:09, 16 Februarie 2009
Nu, banca nu iti va accepta cecul in format vechi. Trebuia sa faci adresa catre debitorul tau, sa-i soliciti schimbarea filei cec.
Nici penal nu ai ce-i face: in alb, ..garantie...etc.

Insista sa-ti schimbe fila, altfel nu ai ce face!
Am incercat sa ii solicit o fila noua si a spus ca poate imi va da un BO format nou.
De ce spuneti ca in alb si garantie nu pot sa-i fac penal nimic?

Multumesc
exista posibilitatea de a introduce cecul cu plata cu conditia sa depuneti o declaratie pe propria raspundere prin care declarati ca aneterior datei de 08.12.2008( data de la care se folosesc instrumentele noi) ati avut tranzactii sau ati incheiat conventii fara ca acestea sa fi fost materializate in documente cu caracter probatoriu.

acest lucru poate fi facut chiar daca facturile le-am emis dupa 8 decembrie? Adica, e corect sa fac aceasta declaratie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Cec garantie/contract terminat/facturi emise dupa 08.12.2008 Cent Cent Buna ziua, O fila CEC garantie in alb la un contract ce s-a incheiat la 31.12.2008 poate fi decontata azi daca facturile aferente acestui contract au fost ... (vezi toată discuția)