avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Termen de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Termen de plata

Buna ziua,

Pentru impozitul pe venitul realizat, aferent anului 2012, venit obtinut din activitati independente (sistem real), care este termenul de plata?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
ContSters264603, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters264603 , utilizator 10:17, 30 Decembrie 2012
Codul fiscal prevede urmatoarele:
"ART. 83 Declaraţia privind venitul realizat

(1) Contribuabilii care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, determinate în sistem real, au obligaţia de a depune o declaraţie privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Declaraţia privind venitul realizat se completează pentru fiecare sursă şi categorie de venit. Pentru veniturile realizate într-o formă de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuită din asociere. (în vigoare de la 1 ian. 2012)"

Art .84: "(7) Organul fiscal stabileşte impozitul anual datorat pe baza declaraţiei privind venitul realizat şi emite decizia de impunere, la termenul şi în forma stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

(8) Diferenţele de impozit rămase de achitat conform deciziei de impunere anuale se plătesc în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează sumele stabilite potrivit reglementărilor în materie privind colectarea creanţelor bugetare."

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii ContSters43040 ContSters43040 O peresoana fizica,cu activitate liberala,ce declaratii trebuie sa depuna la inceput de an,avand in vedere ca ,conform declaratiei 220 din anul ... (vezi toată discuția)
Art. 81 sau 83? nitmar nitmar (4) "Nedepunerea declaratiei fiscale da dreptul organului fiscal sa procedeze la stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale prin estimarea bazei de impunere ... (vezi toată discuția)
Nu pot inceta contractul de inchiriere... indii indii Daca inchiriez apartamentul meu proprietate personala unei alte persoane pe o perioada de 17 ani si Finantele imi emit decizia de plati anticipate pentru anul ... (vezi toată discuția)