avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drept la fotografia facuta de mine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drept la fotografia facuta de mine

pe portalul uni post de radio din resita
am observat o poza de la revolutia din dec 1989 ca a fost copiata si decupata numai cateva persoane.Mentionez ca originalul il detin eu si o pot dovedi.Am atras atentia pe messenger si am cerut lamuririi privind dreptul de copiere si numele fotocrafului(adica eu)la scurt timp au retras fotografia si pot dovedi am fotografiat portalul de pe monitor.ce pot face datorita faptului ca mii sa copiat poza fara acceptul meu ?avand aceeasta poza scanata de mine pe alte portale cu numele meu.astept raspuns .va multumesc.romaniidinafaratarii@yahoo.com
sau mess romaniidinafaratarii
Conform art. 4 si art 123 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, aveti dreptul sa solicitati plata unei remuneratii:
(1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica.
(2) Cand opera a fost adusa la cunostinta publica sub forma anonima sau sub un pseudonim care nu permite identificarea autorului, dreptul de autor se exercita de catre persoana fizica sau juridica ce o face publica numai cu consimtamantul autorului, atat timp cat acesta nu-si dezvaluie identitatea.

Art. 123
(1) Titularii dreptului de autor si ai drepturilor conexe isi pot exercita drepturile recunoscute prin prezenta lege in mod personal sau, la cererea lor, prin organismele de gestiune colectiva.
(2) Dreptul de autor si drepturile conexe care, prin natura lor, corespund unui mod de exploatare a operelor sau a prestatiilor ce face imposibila autorizarea individuala, sunt in mod deosebit susceptibile de a fi gestionate in colectiv. Fac parte din aceasta categorie in special - drepturile prevazute la Art. 13 lit. g), h), j), k) si l), Art. 17, 18, 102, 107 si 109 din prezenta lege.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografia si drepturile de autor monica_27 monica_27 Buna ziua, doresc sa comercializez fotografii vechi ale Brasovului, preluate de pe internet. Cum pot sa procedez pentru a fii totul legal? Pot fii ... (vezi toată discuția)
Folosirea unei fotografii fara consimtamantul autorului MarianG MarianG Buna seara! Am nevoie de sfatul vostru intr-o problema delicata. O cantareata relativ cunoscuta si-a ilustrat interviul acordat unui ziar monden cu o ... (vezi toată discuția)
Reproducerea unei picturi este legala blati24 blati24 Buna seara , am o nelamurire in privinta reproducerii picturilor altor autori . Vin cu nelamurirea daca pot picta un tablou care a mai fost pictat de un alt ... (vezi toată discuția)