avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... puterea judecatoreasca!?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

puterea judecatoreasca!?

Buna seara!
procurorul ma trimite in instanta.
judecatorul hotaraste daca imi anuleaza sau nu permisul/daca imi face sau nu dosar penal?
am fost oprit cand eram la volan,testat cu etilotestul,rezultatul probelor 0,90 respectiv 0,80 a doua proba.nu am cauzat vreun accident sau alte probleme.nu am antecedente penale.intrebarea mea este,poate judecatorul,prin hotararea sa sa ma scoata de sub urmarirea penala,suspendarea si nu anularea permisului si sa fiu pedepsit cu o amenda penala?
Cel mai recent răspuns: Cristian1990 , utilizator 12:21, 24 Decembrie 2012
Dosar penal aveti dinainte sa ajungeti in instanta,aici exista posibilitatea unei amenzi administrative in cazul achitarii lucru destul de posibil in urma unei aparari corespunzatoare daca ne raportam la valoarea probelor pe care le relatati,daca va condamna nu exista posibilitatea amenzii penale.Anularea permisului se face in urma hotararii de condamnare.
bun,deci judecatorul,poate hotara sa mi suspende si nu anuleze permisul?va multumesc frumos inca odata!

am inteles,imi cer scuze ca am repetat intrebarea,nu am citit cu atentie raspunsul!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Bună dimineața am și eu o întrebare soțul meu în data de ... Valentina2001 Valentina2001 Bună dimineața am și eu o întrebare soțul meu în data de 03.05.2021 a fost oprit de brigada rutiera din sectorul 3 cu o alcoolemie de 0,48 în etilotest ... (vezi toată discuția)
Art335alin2-cp VIOREL1991 VIOREL1991 am fost prins conducand baut 0,42 in etilotest la probele de sange mia venit rezultatul de 0,80 mi sa suspendat permisul pentru 90 de zile.La 3 sapatamani am ... (vezi toată discuția)