Ma refer la situatia unui unchi de-al meu. El impreuna cu sotia au avut un apartament achizitionat in timpul casatoriei. Au fost casatoriti timp de 30 de ani. Sotia lui are un frate si anul trecut in urma decesului ultimului parinte al sotiei unchiului meu, s-a recurs la vanzarea apartamentului in care locuiau. Parintii sotiei unchiului meu aveau o casa. Banii rezultati din vanzarea apartamentului i-au revenit fratelui sotiei unchiului meu, pentru a i se da partea care i s-ar fi cuvenit din mostenirea parintilor (fratele sotiei unchiului meu a semnat ca renunta la mostenire). Nu pot garanta ca acei bani s-au dat pe baza unui act legal. In momentul de fata acea casa figureaza in acte doar pe numele sotiei unchiului meu. Mentionez ca unchiul si sotia lui au un copil la varsta maturitatii.
Casa socrilor unchiului meu poate face obiectul unui partaj avand in vedere ca acea casa este pe numele sotiei ? Unchiul meu in cazul divortului are dreptul la o parte din acea casa ? Unchiul meu vrea si un test pentru stabilirea paternitatii. In ce masura cei in cauza, adica sotia si copilul pot fi obligati prin lege pentru a efectua acel test ?
Nu e vb de stabilirea paternitatii daca e vb de un copil nascut in casatorie, ci de tagada de paternitate, insa e tarziu pentru o astfel de actiune.
Asupra casei nu are drept , nu intra la partaj fiind bunul propriu al sotiei, provenit din mostenire, dar are un drept de creanta pt contributia sa la plata sultei.