avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Disp.art. 320 ind.1 al. 7 c.proc.pen.- este pedeapsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Disp.art. 320 ind.1 al. 7 c.proc.pen.- este pedeapsa corect individualizata?

as vrea sa stiu daca s-a aplicat art 320 1-4 si 7 cod procedura penala (recunoastere) daca la aplicarea art 16 alin 1 legea 194/2011 2-8 ani si s-a dispus condamnare la 3 ani inchisoare nu este cam mult? ce inseamna reduce cu o treime pedeapsa? se refera la maximul pedepsei ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:45, 25 Decembrie 2012
Se refera la limitele de pedeapsa,asadar se reduce 1/3 din 2 ani si 1/3 din 8 ani,urmand ca pedeapsa sa fie stabilita intre aceste limite reduse.
Din mesajul dvs nu se poate stabili daca este mult sau nu,pedeapsa de 3 ani se incadreaza in limitele de pedeapsa reduse.

Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2012
Stefan Bicov, Avocat
Fara a se analiza dosarul cauzei nu se pot face aprecieri concrete.
Uneori si hotararile instantelor sunt chinuite dar raman neschimbate.

In cazul dvs. ORICE e posibil.
Se reduce si minimum si maximum pedepsei.
Dar pedeapsa se poate individualiza in functie de mai multe circumstante.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Reducere a pedepsei ? okey okey pentru reducerea pedepsei cu 1/3 inculpatul trebuie sa-si recunoasca vina la prima infatisare ? reducerea 1/3 a pedepsei se face din pedeapsa data de instanta ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)