Buna ziua. Un fost prieten are sa-mi restituie o suma de bani.nu am facut cu acesta nicio chitanta macar.A zis ca nu are acum si i-am cerut masina sa merg la moara.Dupa ce am venit am bagat masina la mine in curte si i-am zis ca pana nu-mi da banii nu-i dau masina.Ce pot face sa-mi recuperez banii( 5000 E ) sau ce pot sa patesc daca nu-i restitui masina? Multumesc anticipat
Din pacate nu santeti intr-o situatie prea buna pentru dvs,daca nu aveti inscrisuri nu aveti ce sa-i faceti,incercati totusi poate il convingeti sa intocmiti un contract de imprumut macar sub semnatura privata,cat despre masina nu ati procedat bine,acesta poate depune plangere penala pentru abuz de incredere si ulterior puteti avea probleme de natura penala.
1-Daca nu detineti probe temeinice /martori prin care sa dovediti imprumutul,veti intampina greutati majore in demersurile pentru recuperare prejudiciu
2-Nu este temeinica si legala masura retinerii/sechestrarii bunului apartinand imprumutatului dvs
Exista posibilitatea ca proprietarul masinii sa formuleze plangere penala impotriva dvs
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imprumut
Petunia
buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
maruska30
Nu stiu daca se vor vedea toate mesajele mele anterioare acestui caz,dar sa fac un rezumat ca sa se poate intelege.Am furat niste bani,cu o colega de ... (vezi toată discuția)