Buna am o mare nelamurire daca mi-ți putea raspunde v-as multumi foarte mult. Sunt născută in mai 1958 am lucrat 1 an si trei luni la societatea icva apoi la fabrica tigarete grupa a 2-a 25 de ani apoi am avut un an de ordonanta si încă unul de somaj iar apoi 4 ani in Italia. Țin sa mentionez ca am platit si 150 de euro pe luna timp de 2 ani la casa de pensii din romania. Cei de la casa pensiei mi-au făcut calculul in 2014 mai. Bun nelamurirea mea e ca am auzit ca se schimba legea pensiei din 2013 si nu vor mai tine cont de conditii deosebite grupa a 2-a etc. Si femeile vor iesi la varsta de 63 de ani ne mai tinanduse cont de nimic va rog sa-mi raspundeti va multumesc
Mai va rog ceva daca imi puteți spune vârsta pensionarii mele am lucrat 25 de ani grupa a 2-a am avut un an de ordonanta plus unul de somaj plus un an si trei luni la societatea icva apoi am platit 2 ani 150 de euro in fiecare luna si patru ani in Italia de munca. As dori sa știu in ce conditii pt iesi la pensie va multumesc si Crăciun fericit
Vârsta la care puteţi beneficia de pensie pentru limită de vârstă este de 55 de ani şi 7 luni, adică ceva mai devreme decât v-au spus cei de la casa de pensii. Vârsta standard de pensionare de 61 de ani şi o lună se reduce cu 5 ani şi 6 luni datorită perioadei lucrate în grupa II de muncă.