avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala pt abandon de familie - NUP conform ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala pt abandon de familie - NUP conform art.284 al.1,2 C.p.p.

Buna ziua,

Am facut pana acum 4 plangeri penale pentru a obtine pensia alimentara pentru copilul meu si anume:
nr.975189/14.07.2006 solutionata la 07.06.2007;
nr.1371561/13.12.2007 solutionata la 20.01.2008;
nr.1667840/30.06.2009 solutionata la 28.05.2010.

Ultima plangere penala este nr.2196311 din 24.06.2011 si dupa ce am fost chemata de vreo 3 ori la sectia de politie pentru a modifica declaratia, in sensul de a reactualiza suma care figura acolo, am primit la 13 Noiembrie 2012 o rezolutie de la Parchetul de pe langa judecatoria sectorului unde locuiesc unde se constata ca :
" Avand in vedere ca plangerea pentru neplata pensiei de intretinere incepand cu ianuarie-februarie 2011 a fost formulata abia la data de 24.06.2011.....se constata introducerea acesteia tardiv si in temeiul art.228 alin. 6 rap. la art 10 lit. f C.p.p. DISPUN NUP fata de...."

Si in celelalte plangeri termenul de doua luni nu a fost respectat, am asteptat cu buna credinta sa plateasca asa cum promitea de fiecare data si niciodata nu mi s-a spus ca am gresit cumva, pentru ca in baza a ceea ce s-a intamplat anterior am considerat ca este bine ceea ce am facut.

As avea marea rugaminte sa-mi spuneti ce trebuie facut pentru a-mi recupera banii neachitati din ianuarie 2011, suma de aproximativ 2000 de roni pe care trebuie musai sa o achit la intretinere unde platesc dobanzi si penalizari.

Va multumesc anticipat,

Cu mult respect,
Teodora Nenciu,

Sarbatori fericite!

Aveti dreptul sa faceti plangere la procurorul sef si apoi in instanta in termen de 20 de zile de la primirea rezolutiei impotriva solutiei de neinceperea urmaririi penale.

Nu mi se pare corecta solutia, avand in vedere ca este vorba despre o infractiune continuata, iar pensia ar trebui platita luna de luna.

Presupun ca aveti o hotarare judecatoreasca prin care tatal este obligat sa plateasca pensie. Ati incercat sa o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc?

Ca nici cu plangerea penala nu rezolvati ceva, daca ajungeti sa fie condamnat. Banii tot nu ii luati...daca nu aveti de unde.

Solutia procurorului este legala avandu-se in vedere tardivitatea introducerii plangerii,chiar daca depuneti plangere impotriva rezolutiei nu cred sa rezolvati ceva.Banuiesc ca nu are servici stabil tatal minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva nup maque maque Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: In urma cu un an a existat o plangere penala impotriva mea. Ca urmare a cercetarilor ... (vezi toată discuția)
Plangere parchet corinaturnaciu corinaturnaciu CUM SE FORMULEAZA O PLANGEGRE LA PARCHET,DUPA CE AM PRIMIT DREPT REZULTAT SCOATEREA DE SUB URMARIRE PENALA:(:(:( IN URMA PLANGERII PENALA PE CARE AM FACUT-O LA ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)