avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ajutor nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ajutor nastere

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca ajutorul pentru nastere cf. CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL
PE ANII 2011-2014
, art 51, lit C?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 26 Decembrie 2012
Acel contract mentionat de dvs. nu este valabil.
Ajutorul de nastere il puteti primi doar daca firma dvs. are asa ceva prevazut in CCM sau in regulamentul intern.
CCMUNN pe anii 2011-2014 nu a fost inregistrat la Ministerul muncii (deci nu exista) pentru ca Legea dialogului social (nr.62/2011) nu mai prevede incheierea unui CCM la nivel national.
Ajutorul de nastere se acorda de angajator numai daca este prevazut in ccm aplicabil sau in reg.intern al acestuia.

CCMN 2011-2014 a fost incheiat inainte de aparitia Legii nr.62/2011 , prin urmare, nu are nicio legatura neinregistrarea acestuia cu actul normativ invocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului mediu pe societate pentru nastere katerina13 katerina13 Buna ziua, am nescut decurand si vreau sa stiu daca am dreptul conf. codului muncii 2011-2014 la acordarea unui salariu mediu pe societate, mentionez ca firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nastere copil ing_matza ing_matza Am citit in ccm la nivel national ca la nasterea fiecarui copil mama daca este angajata poate primi de la angajator o indemnizatie egala cu un salariu mediu la ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 andreeaserban andreeaserban Buna ziua,as dori sa stiu daca acesta a fost aprobat si publicat in Monitorul oficial al Romaniei si daca nu in anul 2011 ce fel de contract au aplicat firmele? (vezi toată discuția)