avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea salariului mediu pe societate pentru nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea salariului mediu pe societate pentru nastere

Buna ziua, am nescut decurand si vreau sa stiu daca am dreptul conf. codului muncii 2011-2014 la acordarea unui salariu mediu pe societate, mentionez ca firma este SRL, si am contract individual de munca (clasic), nu stiu daca se aplica si la SRL sau numai la SA articolul 51, litera c din codul muncii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: katerina13 , utilizator 17:37, 25 August 2013
Codul Muncii nu prevede asa ceva si de la 01.01.2011 nu mai exusta CCMN.

Astfel , acordarea unui ajutor de nastere este posibila numai daca este pevazuta in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului ori in c.i.m.
1. Ceea ce spuneti dvs. nu este prevazut in Codul muncii si nici nu a fost prevazut vreodata.

2. - Dvs. ati redat din Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN) pe anii 2011-2014 publicat pe Internet la sfarsitul anului 2010 dar care nu s-a aplicat niciodata, nu a fost inregistrat la Ministerul Muncii si nu a fost publicat in Monitorul Oficiala deci el nu exista.
- Mai mult, Legea dialogului social nr.62/2011, nu mai prevede incheierea unui CCMUNN.

3. Daca in CCM aplicabil unitatii in care lucrati sau in Regulamentul intern al acesteia exista prevazut a se acorda un salariu pentru nasterea unui copil atunci trebuie sa-l primiti si dvs.
M-am lamurit, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nastere copil ing_matza ing_matza Am citit in ccm la nivel national ca la nasterea fiecarui copil mama daca este angajata poate primi de la angajator o indemnizatie egala cu un salariu mediu la ... (vezi toată discuția)
Plata ajutor nastere biloida biloida Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca ajutorul pentru nastere cf. CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 andreeaserban andreeaserban Buna ziua,as dori sa stiu daca acesta a fost aprobat si publicat in Monitorul oficial al Romaniei si daca nu in anul 2011 ce fel de contract au aplicat firmele? (vezi toată discuția)