avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general valoarea de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

valoarea de inventar

Conform art 253 alin 3(1) Cod Fiscal, locataraul tre sa comunice locatorului in termen de 30 de zile de la finalizarea lor, imbunatatirile aduse imobilului, pentru ca acesta din urma sa modifice valoarea de inventar a imobilului (rezultand, deci, impozit mai mare). In 2005 s-a incheiat un contract de inchiriere, iar locatarul avea dreptul sa aduca imbunatatiri imobilului. acesta a inceput sa le faca in 2005. Abia acum, in 2009, am primit notificarea de la art 253 alin 3(1). In cazul in care, pe baza procesului verbal de predare primire, se constata ca lucrarile au fost terminate in 2006, iar noi am fost notificati acum si avand in vedere ca art 253 alin 3(1) a fost introdus la 1 ianuarie 2007 in Codul Fiscal, mai putem fi obligati sa modificam valoarea de inventar? Ce sanctiuni ar risca locatarul pentru necomunicare? Ambele parti in contract sunt persoane juridice. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Raport de reevaluare pentru imobil aflat sub contract de leasing cipriantarara cipriantarara Buna ziua, am un spatiu comercial pentru care am un contract de leasing activ inceput in 2011 si care se va termina in 2019. trebuie sa depun raportul de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri dimcicamihai dimcicamihai HG 1861/21.12.2006 care modifica si comleteaza HG 44/2004 –NM de aplicare a Codului fiscal (aplicare incepand cu 01.01.2007) a introdus urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Impozitarea modernizarilor efectutate de chiriasi budes_aura budes_aura buna seara! am o speta : o banca are contract de inchiriere cu o societatae pe o peioada de10 ani, incepand cu anul 2002. In anul 2002 banca efectueaza ... (vezi toată discuția)