avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul pentru crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul pentru crestere si ingrijire copil

O persoana a fost angajata unei societati timp de 10 ani, pana in mai 2008, apoi s-a angajat la alta societate unde a lucrat timp de 3 luni, pana la sfarsitul lunii iulie 2008( neavand nicio zi de intrerupere intre cele doua angajari la cele 2 firme )dupa care si-a dat demisia.In luna septembrie 2008 s-a angajat la o alta societate la care lucreaza si in prezent. Ea este insarcinata, si vrea sa stie daca perioada de 1 luna nelucrata ( august 2008) ii va afecta la luarea concediului pt ingrijire copil.
multumesc anticipat celor care ma pot " lumina" in aceasta problema
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:17, 6 Februarie 2009
Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, oricaruia dintre parintii copilului daca o perioada de 12 luni in ultimul an, antConcediul pentru cresterea copilului poate fi solicitat oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, dar numai dupa efectuarea concediului medical de maternitate. Pe perioada concediului, contractul individual de munca este suspendat, ca urmare a intreruperii temporare a prestarii muncii, fiind suspendata plata salariului de catre angajator. Totodata, solicitantul are dreptul la plata unei indemnizatii lunare erior datei nasterii copilului, a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
steli_uta a scris:

O persoana a fost angajata unei societati timp de 10 ani, pana in mai 2008, apoi s-a angajat la alta societate unde a lucrat timp de 3 luni, pana la sfarsitul lunii iulie 2008( neavand nicio zi de intrerupere intre cele doua angajari la cele 2 firme )dupa care si-a dat demisia.In luna septembrie 2008 s-a angajat la o alta societate la care lucreaza si in prezent. Ea este insarcinata, si vrea sa stie daca perioada de 1 luna nelucrata ( august 2008) ii va afecta la luarea concediului pt ingrijire copil.
multumesc anticipat celor care ma pot " lumina" in aceasta problema

Daca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului face parte si luna august in care nu a realizat venituri profesionale nu va beneficia de indemnizatie CIC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii pentru copil liuda26 liuda26 am asa intrebare:am un copil de un an, lasat cu bunicii care sunt pensionari, eu sunt incadrata in cimpul muncii.Buneilor trebuie sa li se plateasca ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil lrdn78 lrdn78 Am nascut pe 30 dec 2009, nu am avut inainte de naste nici o zi de concediu de nastere. Dupa nastere stiu ca trebuie sa uzez minim 42 de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Daca s-a intrerupt contractul de munca.. enik83 enik83 o alta intrebare...daca cineva si-a intrerupt contractul de munca la jumatatea lui decembrie si si-a incheiat contract la jumatatea lui ian poate primi ... (vezi toată discuția)