avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de asociere participatiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de asociere participatiune

vreau sa inchei un astfel de contract cu o persoana juridica, care are un spatiu inchiriat. aceasta a avut deschis in acest spatiu o activitate de comert cu amanuntul al textilelor.Intrebarea mea este daca inchei acest contract in care mentionez ca evidenta contabila, achizitionarea de marfuri se va face de firma mea cum pot sa ma folosesc se casa lui de marcat fara sa ii schimb memoria fiscala? este legal ca eu sa inregistrez bonurile fiscale in contabilitate ?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:48, 6 Februarie 2009
Contabilitatea in cazul asocierii in participatiune se tine de unul dintre asociati, nu puteti vinde marfa dumneavoastra pe casa de marcat a celuilalt asociat. La dumneavoastra in contabilitate intra o marfa si trebuie sa iasa tot din contabilitatea dumneavoastra ca vanzare cu amanuntul. El la randul sau nu poate vande o marfa pe care nu o are.
Aveti dreptate dar ma gandeam ca as putea introduce aceste bonuri fiscale in contabilitatea mea deoarece am la baza acest contract. Ideea era sa mai reduc din cheltuieli. Pentru ca asta inseamna ca eu sa cumpar o alta casa de marcat sau sa cumpar casa de marcat a asociatului si sa schimb memoria fiscala( au aproape acelasi cost) . Si inca o intrebare Cand faci un astfel de contract cu o persoana care a avut anterior aceeasi activitate in acel spatiu inseamna ca o iei de la zero cu autorizatii, casa de marcat, contract pentru gunoi, contracte de munca, etc?
#-o
Dupa cum banuiesc eu este o inchiriere mascata, in cazul acesta va trebui sa faceti tot ce trebuie; deschidere punct de lucru cu autorizatii, casa de marcat etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Societatea A incheie un contract de asociere in participatiune cu societatea B. Societatea A cumpara marfa de la furnizor dar marfa este vanduta ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)