avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in ce consta urmarirea generala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in ce consta urmarirea generala?

in ce consta urmarirea generala? este supravegheat domiciliul persoanei urmarite? transferuri bancare pe numele urmaritului? ascultarea telefonului? ....exemple....granite?
Cel mai recent răspuns: pici80 , utilizator 10:14, 29 Decembrie 2012
In topicurile anterioare deschise de dvs garantati aspectul ca detineti parghiile sa tergiversati judecarea cauzei dvs pana dupa martie 2014,pentru a beneficia de facilitatea legii cele mai favorabile
Acum va intereseaza procedura urmaritilor generali??
Art. 4931
Darea în urmărire
Darea în urmărire se solicită şi se dispune pentru identificarea, căutarea, localizarea şi prinderea unei persoane în scopul aducerii acesteia în faţa organelor judiciare ori punerii în executare a anumitor hotărâri judecătoreşti.
Darea în urmărire se solicită şi se dispune în următoarele cazuri:
a) nu s-a putut executa un mandat de arestare preventivă, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, măsura internării medicale sau măsura expulzării, întrucât persoana faţă de care s-a luat una dintre aceste măsuri nu a fost găsită;
b) persoana a evadat din starea legală de reţinere sau deţinere ori a fugit dintr-un centru de reeducare sau din unitatea în care executa măsura internării medicale;
c) în vederea depistării unei persoane urmărite internaţional despre care există date că se află în România.
Darea în urmărire se solicită de:
a) organul de poliţie care a constatat imposibilitatea executării măsurilor prevăzute în alin. 2 lit. a);
b) administraţia locului de deţinere, centrul de reeducare sau unitatea medicală prevăzută în alin. 2 lit. b);
c) procurorul competent potrivit legii, în cazul prevăzut în alin. 2 lit. c).
Darea în urmărire se dispune prin ordin de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Ordinul de dare în urmărire se comunică în cel mai scurt timp organelor competente să elibereze paşaportul, care au obligaţia să refuze eliberarea paşaportului sau, după caz, să ridice provizoriu paşaportul pe durata măsurii, precum şi organelor de frontieră pentru darea în consemn.
De asemenea, ordinul de dare în urmărire se comunică în copie:
a) celui în faţa căruia urmează să fie adusă persoana urmărită în momentul prinderii;
b) parchetului competent care supraveghează activitatea de urmărire a persoanei date în urmărire.

Art. 4932
Urmărirea
Ordinul de dare în urmărire se pune în executare de îndată de către structurile competente ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, care vor desfăşura, la nivel naţional, activităţi de identificare, căutare, localizare şi prindere a persoanei urmărite.
Instituţiile publice sunt obligate să sprijine, în condiţiile legii şi conform competenţelor legale, organele de poliţie care efectuează urmărirea unei persoane date în urmărire.
Activitatea de urmărire a unei persoane arestate preventiv, desfăşurată de organele de poliţie, este supravegheată de procurori anume desemnaţi din cadrul parchetului de pe lângă curtea de apel în a cărui circumscripţie se află sediul instanţei competente care a soluţionat în fond propunerea de arestare preventivă. Când mandatul de arestare preventivă a fost emis într-o cauză de competenţa Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, supravegherea activităţii de urmărire este efectuată de procurori anume desemnaţi din cadrul structurii competente care efectuează sau a efectuat urmărirea penală în cauză.
În celelalte cazuri activitatea de urmărire a persoanelor date în urmărire este supravegheată de procurori anume desemnaţi din cadrul parchetului de pe lângă curtea de apel în a cărui circumscripţie se află sediul instanţei de executare ori al altei instanţe competente potrivit legii speciale.


Eu am citit una alta pe internet,din ce scriau alti pe diverse forumuri,am inteles ca procedura asta se aplica pentru cei care fac furaciuni din astea mai mari,nu mai imi aduc aminte exact unde am citit,cineva spunea ca urmarirea asta generala este defapt reprezentata de politistul ala din comuna,cica te viziteaza acasa de doua ori,lunar...
Cred ca e naspa sa stai asa ascuns,cheltuieilile sunt mari,asa ca idee daca te uiti pe situl politiei lista de urmariti general este enorma..Eu iti recomand sa mergi acolo unde te trimit,sigur e ceva concurenta pe locuri,de ce crezi ca te amana astia,acolo mai faci niste cursuri,te inscri la fortele de munca,muncesti,reduci pedeapsa,o sa ai banuiesc un regim din asta de detentie semideschis,acces la internet,munca,mancare,vizite saptamanale,singura chestie naspa este ca nu merge vechimea pe cartea de munca...
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2012
Laurentiu-Claudiu, utilizator
nu este vorba ca vreau sa ma ascund (imposibil.. 5 ani + pedeapsa primita) numai ma intereseaza temele...si mai sper in reducerea pedepsei in recurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind accelerarea proceselor gabytza84 gabytza84 poate cineva sa imi spuna daca MICA REFORMA IN JUSTITIE aduce ceva beneficii persoanelor aflate deja in privare de libertate,li se poate reduce din ... (vezi toată discuția)
Ce aduce nou legea 83? assi assi Buna ziua, Ce aduce nou aceasta lege pentru regimul semideschis? Multumesc (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)