Buna ziua, sunt angajata de 5 ani la oi firma de publicitate avand contract de munca pe perioada nedeterminata plus un contract pe drepturi de autor.
In acest moment angajatorul face reduceri drastice de personal . Mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa fiu concediata (fara preaviz ) si mi s-a cerut sa semnez desfacerea contractului de munca cu acordul partilor ,ceea ce am refuzat.
In urma refuzului meu mi s-a propus ca solutie alternativa desfacerea contractului de munca pe perioada nedeterminata cu acordul partilor cu pastrarea contractului pe drepturi de autor,dar pe o suma diminuata, sau acordarea a doua salarii compensatorii si desfacerea ambelor contracte tot cu acordul partilor. Am refuzat si aceasta oferta.
Rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie legala pentru a-mi pastra contractul pe perioada nedeterminata (nu doresc sa semnez incetarea acestuia de teama de a nu fi inselata), chiar cu o diminuare a veniturilor sau cu o norma redusa de lucru. Se poate adauga o clauza la contractul existent sau trebuie incheiat un contract nou si sub ce froma pentru a nu-mi pierde drepturile?
Multumesc anticipat
Depinde ce anume doriti sa obtineti in urma negocierii.
Daca acceptati si un salariu mai mic dar acesta sa fie cu CIM puteti propune angajatorul rezilierea contractului pe drpturi de autor.
Daca doriti pastrarea ambelor contracte puteti negocia o reducere a programului de lucru stabilit prin CIM - aceasta se poate realiza in baza unui act aditional la actualul contract, cat si o reducere a platilor in baza contractului pe drepturi de autor.