avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extravilan se poate construi ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extravilan se poate construi ?

Am un teren de 2400mp in Cluj-Napoca,dar din nefericire,desi am vecini cu case in stanga si mai in jos de mine,racordati la reteaua de curent,gaz,doar un drum de tara ne desparte,pamantul meu este situat extravilan,iar al lor intravilan,romanisme,altfel nu pot sa le spun,dar intrebarea mea este:pot construi si eu o casa acolo?intrebarea mea vine din cauza ca de la primaria mun.Cluj mi s-a spus ca doar daca deti mai mult de 20.000 de mp am dreptul la o constructie cu fundatie,ma puteti indruma?Va doresc Sarbatori Minunate si un An Nou superb.
Daca aceasta e conditia faceti dezmembrarea terenului , vindeti cuiva apropiat o parte (din spate ) si avand mai pution cereti autorizatia de constructie . Daca veti construi fara autorizatie si scapati de amenda 2 ani , puteti obtine acte pe casa prin hotarare judecatoreasca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)
Construire casa pe teren intravilan - fanata in mun. cluj-napoca ancaudan ancaudan Buna ziua, Dupa aprobarea noului PUG in Mun. Cluj-Napoca (ian 2015), terenul pe care il detin si-a modificat Regimul Tehnic din UTR = L3c in UTR A - ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan Oxifegix Oxifegix Buna ziua, ma aflu intr-o situatie foarte nefericita privind un teren extravilan deocamdata, de 55 arii in judetul Satu Mare.Pe scurt: 1) Am inregistrat o ... (vezi toată discuția)