avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... O persoana fizica poate sa vanda unei alte persoane ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

O persoana fizica poate sa vanda unei alte persoane fizice bunurile propri?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot sa vand lucrurile copilului si jucariile lui altei persoane fizice din alta localitate. Vreau sa pun anunt pe un site si sa le vand. Trebuie sa platesc impozit sau alte taxe? Trebuie sa completez ceva la finante ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 13:38, 30 Decembrie 2012
Daca vanzarea bunurilor proprii este ocaionala nu trebuie sa platiti nici un impozit si nu trebuie sa declarati nimic.
Obligatia declarativa si implicit plata de impozite intervine numai in momentul in care activitatea de vanzare capata caracter permanent, comercial si urmareste realizarea de venituri. Insa pentru aceasta persoana in cauza trebuie sa se constituie intr-o forma organizata conform prevederilor legale in materia activitatii comerciale.
Vreau sa vand toate hainele copilului meu, haine care i-au ramas mici si jucariile
Este o vanzare ocazionala de bunuri, nu permanenta care sa va oblige la constituirea intr-o forma profesionala.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Lexy Mika Lexy Mika Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați și pe mine cu un răspuns. Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzari pe facebook - care sunt conditiile? anka123456 anka123456 buna ziua.as avea si eu o intrebare.mi-am deschis un cont de facebook si as dori sa vand haine si altele.am vazut ca sunt o gramada de astfel de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe ... InaRox InaRox Buna ziua. Am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe olx, ca persoana fizica. Mentionez ca este vorba despre bunuri personale cumparate, folosite si ... (vezi toată discuția)