avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua. Am o intrebare referitor la vanzarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua. Am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe ...

Buna ziua. Am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe olx, ca persoana fizica. Mentionez ca este vorba despre bunuri personale cumparate, folosite si dupa un interval de luni/ani vandute pentru ca nu mai am nevoie de ele: diverse gadgeturi, carti, haine, etc. Este necesar ca aceste sume sa fie declarate la ANAF?

Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 08:31, 7 Septembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cata vreme comercializati, in mod ocazional, bunuri personale, apreciez ca aceste venituri nu trebuie declarate.

Daca, insa, aceste venituri sunt constante, va fi necesara exercitarea activitatii comerciale, in baza unei entitati comerciale.

Nu trebuie, sub nicio forma, puteti face asta frecvent, fara limita de timp.
Din cate stiu va puteti vinde pe olx bunurile care va prisosesc fara sa datorati nimic statului. La fel ca la talcioc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pe olx/okazii claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vanzarea de catre persoane fizice pe diverse site-uri online de conert gen olx/ publi24 de bunuri uzate sau noi se considera activitatea comerciala? Poate ... (vezi toată discuția)
Am primit un plic de la anaf pentru venituri ramburs Adina1956 Adina1956 Buna ziua. Am primit recent acasa un plic de la ANAF in care spune ca figurez in evidentele dansilor cu sume incasate cu titlu de RAMBURS in perioada 2017 ... (vezi toată discuția)
Comerț online prin intermediul platformei olx _gds_ _gds_ Bună ziua! Dacă efectuez comerț online prin intermediul platformei OLX(regulat), trebuie ca anul viitor să declar veniturile, și eventual să impozitez ... (vezi toată discuția)