avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare pe Olx/okazii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare pe Olx/okazii

Vanzarea de catre persoane fizice pe diverse site-uri online de conert gen olx/ publi24 de bunuri uzate sau noi se considera activitatea comerciala?
Poate fi comert ilegal, daca da cum se sactioneaza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:36, 24 Noiembrie 2021
Da, este activitate comerciala treaba strict la care cred ca ne gandim amandoi. Va faceti mai intai un pfa sau un srl si apoi puteti vinde si acolo.
Se considera activitate comerciala cei care vand pe diverse site-uri bunurile proprii respectiv second( televizorul, video si camera foto, imprimanta sau mobilul demodat) si celelalte bunuri noi (luate de afara la preturi modice diverse haine, electronice etc)?
Se face o diferenta legal intre bunuri noi si second?
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
claudiughebauer1975, utilizator
Se face diferenta intre a vinde un bun, doua, hai trei, vechi sau noi, care dintr-un motiv sau altul nu va plac, nu va mai vine sau chiar daca abia ce le-ati primit, vreti sa scapati de ele si puteti sa postati acolo spre vanzare si alta sa tot vindeti si sa tot vindeti acolo si doar pentru a va face rost de bani. Daca nu va incadrati in aceasta situate, scuze.
La talcioc banuiesc ca este aceiasi situatie ai nevoie de srl?
Ce sanctiune/pedeapsa risti daca nu ai societate?

Multumesc
Nu te lua dupa operator, daca vinzi ocazion sau bunuri personale nu ai nevoie sa plătești taxe, daca faci asta cu scopu de a face profit atunci da


george-neagu a scris:

Da, este activitate comerciala treaba strict la care cred ca ne gandim amandoi. Va faceti mai intai un pfa sau un srl si apoi puteti vinde si acolo.

Alte discuții în legătură

Vanzare pe olx claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Se considera activitate comerciala cei care vand pe diverse site-uri bunurile proprii respectiv second( televizorul, video si camera foto, imprimanta sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe ... InaRox InaRox Buna ziua. Am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe olx, ca persoana fizica. Mentionez ca este vorba despre bunuri personale cumparate, folosite si ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor folosite (second-hand) se declara, se impoziteaza? AndreiGoea AndreiGoea Vanzarea bunurilor folosite (Second-hand) se declara, se impoziteaza? Mai exact, un telefon pe care nu-l mai folosesti, un monitor, jucarii ale copilului, si ... (vezi toată discuția)