avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare pe Olx/okazii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare pe Olx/okazii

Vanzarea de catre persoane fizice pe diverse site-uri online de conert gen olx/ publi24 de bunuri uzate sau noi se considera activitatea comerciala?
Poate fi comert ilegal, daca da cum se sactioneaza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:36, 24 Noiembrie 2021
Buna ziua,

Pentru a vinde anumite produse personale, spre exemplu, in mod ocazional, nu este necesara o forma de exercitare a unei activitati comerciale.

Insa, cand vanzarea de produse este una constanta, sustinuta, realizata in vederea unor venituri, atunci trebuie sa detineti o forma de exercitare a unei activitati comerciale, declarand veniturile realizate.


Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Amenzile sunt ridicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pe olx claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Se considera activitate comerciala cei care vand pe diverse site-uri bunurile proprii respectiv second( televizorul, video si camera foto, imprimanta sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe ... InaRox InaRox Buna ziua. Am o intrebare referitor la vanzarea bunurilor pe olx, ca persoana fizica. Mentionez ca este vorba despre bunuri personale cumparate, folosite si ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor folosite (second-hand) se declara, se impoziteaza? AndreiGoea AndreiGoea Vanzarea bunurilor folosite (Second-hand) se declara, se impoziteaza? Mai exact, un telefon pe care nu-l mai folosesti, un monitor, jucarii ale copilului, si ... (vezi toată discuția)