avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Comerț online prin intermediul platformei OLX
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Comerț online prin intermediul platformei OLX

Bună ziua!
Dacă efectuez comerț online prin intermediul platformei OLX(regulat), trebuie ca anul viitor să declar veniturile, și eventual să impozitez 10% din venituri, nu?(fiind pers fizică)
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:25, 20 Iunie 2022
daca veniturile sunt continue ...trebuie sa va si autorizati ca PFA si depuneti Declaratia unica in 30 zile de la autorizare cu venitul estimat pe 2022 .
Daca bunurile sunt obiecte personale uzate, respectiv haine, incaltaminte, paturi, carti, etc.,comercializate pe OLX, la fel se procedeaza? Trebuie PFA+declaratie unica?
bineinteles ca nu
depinde acuma sa nu exagerati cu bunurile ( de ex daca vindeti 300 perechi de pantofi si 200 de paturi nu prea e ok :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pe olx/okazii claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vanzarea de catre persoane fizice pe diverse site-uri online de conert gen olx/ publi24 de bunuri uzate sau noi se considera activitatea comerciala? Poate ... (vezi toată discuția)
Targul de la negreni - acte melmaria melmaria Buna ziua. Am inchiriat 90 mp de teren pentru targul de la Negreni din 10 octombrie. Am sa merg cu haine si incaltaminte adunate din diverse parti, de acasa, ... (vezi toată discuția)
Doresc să înființez un pfa. D.C. Andreea D.C. Andreea Bună ziua, Doresc să înființez un PFA care să dețină următoarele coduri CAEN - 4791 , 4789 și 4719, pentru a comercializa produse confecționate ... (vezi toată discuția)