avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere anulatã ca netimbratã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere anulatã ca netimbratã

Buna ziua,
Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare. Aceasta nu a fost timbrata si a fost anulata pentru netimbrare.
Se mai poate face ceva? Cred ca si un recurs formulat in termenul de 15 zile nu are prea mult succes. Ce motive ar putea fi invocate?
Se poate formula o noua actiune cu acelasi obiect si aceleasi parti pe care sa o depun timbrata de aceasta data? In acest caz mai sunt in termen pentru contestatia la executarea silita? Initial eram, dar acum cum se calculeaza termenul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:29, 7 Februarie 2018
Am inteles ca termenul in care poate fi formulata contestatia la executare este de 15 zile de cand am luat la cunostinta de actul de executare. Daca am introdus prima cerere(respinsa ca netimbrata), aceasta nu a intrerupt prescriptia dreptului la actiune? Ce termen mai folosesc acum? Ce se aplica Noul Cod civil? In acest caz daca cererea a fost anulata pentru netimbrare a mai intrerupt cursul prescriptiei? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
LOREDANITA, utilizator
Prevederile legale pe care le căutaţi sunt art. 2537 pct. 2 şi art. 2539, alin. (2) Cod civil, precum şi art. 204 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil.

Problema este că termenul de prescripţie a dreptului la acţiune este de 15 zile, nu de trei, zece sau un an, astfel că este foarte probabil ca acest termen să fi trecut. Trebuie să îl calculaţi dvs., în funcţie de termenul în care aţi formulat contestaţia la executare şi având în vedere că hotărârea prin care a fost anulată cererea dvs. este definitivă de la pronunţare.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
o solutie la problema pusa poate fi repunerea in termen conform art 186 cpc.
Conf.art.186(1)NCPC trebuie sa dovediti ca intarzierea s-a datorat unor motive temeinic jusitifcate,acestea sunt situatii de fapt care sunt lasate la aprecierea instantei.Nu s-a intrerupt prescriptia intrucat cererea v-a fost anulata ca netimbrata[Art.2.539(2)NCC]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
DAN POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita george10 george10 V-as ruga daca m-ati putea lamuri, in privinta unei decizii de executare silita,care este durata in care decizia se poate anula (vezi toată discuția)
Executare silita familistu familistu fratele meu ieri a aflat de la angajator ca exista un dosar de executare silita pe numele sau de la ceva b.e.j. . din sinpla lecturare a deciziei instantei si ... (vezi toată discuția)
Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)